Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ezektől a rovaroktól érdemes távol maradni!

2020. 10. 26. 20:22:00 Sági Zsolt - HillVital

Azt hiszik sokan, hogy a szúnyogok csupán bosszantó rovarok, pedig akár betegséget is hordozhatnak magukban.

Nagyon zavaró lehet, mert egész éjszaka képes ébren tartani a zümmögéssel, és a csípése is nagyon viszket, de akár veszélyes betegségeket is hordozhat magában. Igaz, hogy Magyarországon nem kell félni olyan halálos betegségektől, mint a malária, a sárgaláz vagy a zika fertőzés, de akár lázzal is járhat egy csípés.

Egy másik rovar a
kullancs, ami sokfelé megtalálható itthon is. Sok betegséget terjeszt, mint pl. a Lyme-kór, ami idegrendszeri és keringési problémákat okoz. Ha olyan területre mész, ahol előreláthatóan sok a kullancs, akkor érdemes kullancsűzőt használni, és mikor hazaérsz, vizsgáld át a bőrödet, hogy nincs - e benne kullancs. Egyesek számára a méhcsípés is veszélyes lehet, ugyanis aki allergiás a méhcsípésre, annak akár halálos kimenetele is lehet, ha több csípés éri. 
 

Nem egy fertőző bogár a darázs, de mégis nagyon veszélyes a csípése miatt. Az emberre nézve különösen veszélyes. A csípése komoly allergiás tüneteket okozhat ami akár halállal is járhat.
 

A csótány egy csúnya rovar, de nem a látványa miatt veszélyes hanem betegségeket is terjeszt. Allergiás és gyomor bélrendszeri megbetegedést is okozhat.

A fáraóhangya sokféle kórokozót hordoz magában olyan szinten mint a patkányok. Nagyon kell vele vigyázni.

A házi légy elől semmiféle étel nincs biztonságban. A nyálában kórokozók vannak amelyek gyomor vagy bélbetegséget is okozhatnak. Mindenképpen ki kell őket irtani a házban és le kell takarni minden ételt.

A bolha sajnos átterjedhet emberre is. A vérszívás által terjeszthet többféle fertőző betegséget is.

A rablópoloska is rendkívül veszélyes, ugyanis ha megfertőz valakit akkor az akár 10 vagy 20 évig is tünetmentes maradhat, de amikor megjelennek a problémák, akkor számolni kell emésztőszervi károsodással, agyi fertőzéssel és akár szívelégtelenséggel is. Szerencsére nálunk ez a rovar nem annyira elterjedt, tehát nem jelent fenyegetést.

 

A kullancs és még sok más rovar betegséget terjeszthet.