Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ez a magyarázat rá, hogy miért alszol rosszul idegen helyen

2022. 02. 15. 11:00:00 Veress Máté - HillVital

Mindenki szeret általában aludni. És az is igaz, hogy mindenki a saját ágyában szeret vagyis tud a legjobban aludni. A saját ágyban tud az ember a legjobban álomba merülni. De vannak olyan okok amikor vagy a munkahely miatt vagy szabad döntésből máshol alszol. Nem biztos, hogy olyan lesz az éjszakád amilyen otthon.
 

Az az igazi otthon ahol az agy és a szív is otthon érzi magát. Bizonyított tény, hogy lehetsz egy luxus hotelben, vagy rokonoknál, esetleg egy sátorban, egyik se lesz olyan jó mint a saját otthonod.
 

Egy friss tanulmányból kiderült, hogy teljesen más ha egy idegen helyen alszol. Mivel ilyenkor az agyadnak csak az egyik fele képes mély álomba merülni, a másik pedig éber marad, mert érzi, hogy nem a megszokott és biztonságos környezetben vagy. Azért van, hogy sokkal könnyebben riadsz fel a kisebb zajokra mint otthon.
 

Híres alváskutatók is egyetértenek ezzel a tanulmánnyal. Egy másik kutatásban kísérleteket végeztek, hogy megvizsgálják az alvás minőségét, otthon és idegen helyen is. Az alvó emberek agyát kutatták és nagyon érdekes eredményeket kaptak. Azt fedezték fel, hogy idegen helyen csak az egyik agyféltek pihen, míg a másik aktívan működik. A kísérletben zajokat csaptak és azonnal felébredtek az alanyok. Az ilyen jelenség miatt azt érezheted másnap, hogy még mindig fáradt vagy és mintha semmit nem aludtál volna. Érdekes de bebizonyították. Ez persze nem minden embernél fordul elő, de a legtöbbnél igen. Tehát ha nyugodtan és kipihenten szeretnél ébredni, akkor érdemes a saját otthonodban aludni. Persze egy idő után az új helyet is megszokja az agy, ez csak első időkben fordul elő.

Ezért alszol rosszul idegen helyen.