Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ezért fogyassz uborkát!

2020. 01. 30. 12:25:00 Veress Máté - HillVital

Szerintetek miért érdemes fogyasztani az uborkát, és minek köszönheti a népszerűségét? 

Szerintünk ezekért:
- Elősegíti a vesék egészséges működését
- Hidratálja a szervezetet
- Az uborka méregtelenít, és rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük a vesekő kialakulását
- Erősíti az ízületeket
- A benne található anyagok erősítik a körmöket, segítik a haj növekedését
- Gazdag vitaminokban ( A,B, C-vitamin)
- Megszépíti a bőrt. Ez a magas kálium, magnézium és szilícium tartalmának köszönhető
- Az uborkában lévő nagy mennyiségű kálium, magnézium és élelmi rost fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában.
- Anti- tumor hatású
- Kalóriatartalma rendkívül alacsony, rostokban gazdag, így segíti az egészséges fogyást, megakadályozza a puffadás, székrekedés és más emésztési problémák kialakulását.

- Nagyszerű antioxidáns, gyulladáscsökkentő és daganatellenes hatása is van.

Az uborka legértékesebb részei a héja és a magok. Ezek nagyon sok rostot és béta-karotint tartalmaznak. A magokban olyan ásványi anyag található meg mint a kalcium. Az uborka nagyon szegény szénhidrátokban, nátriumban, koleszterinben és zsírban is. Az uborka 95%-a víz, ezért nagyon jól alkalmazható vízpótlásra, főleg nyáron. 100 gramm uborka annyira jó szomjoltó mint egy pohár víz. Hűsítő és nyugtató hatása miatt ha helyileg alkalmazod, akkor hatásos lehet a duzzanatok és a gyulladások csökkentésére.

A duzzadt szemkörnyéket nagyon jól lehet kezelni uborkakarikákkal.

A K-vitamin nagyon fontos szerepet játszik a csontok egészsége érdekében. Szerencsére az uborka K-vitamint is tartalmaz. Az alacsony kalóriatartalom miatt az uborka nagyon népszerű azok körében akik diétáznak. Azonban a változatos étrendről nem érdemes lemondani. Fontos megemlíteni, hogy most nem a boltban megvásárolható savanyított uborkáról volt szó, hanem a piacokon kapható friss és nyers uborkáról. 
 

Az uborka élettani hatásai.