Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató Elfogadom
Menü

Hogyan csökkenthetjük a fáradékonyságot?

Sági Zsolt - HillVital
2021. 01. 21. 15:43:00

Annak érdekében, hogy képesek legyünk a fáradékonység csökkentésére először is javítsunk az alvásunkon!

Idejében feküdjünk le aludni, és keljünk reggel azonos időpontban.

Ne együnk vagy igyunk késő este!
Ha nem tudunk elaludni, ne feküdjünk az ágyban, hanem keljünk fel, és csináljunk valamit, ami elálmosít. Vegyünk egy jó forró fürdőt elalvás előtt, kb. 20 percest! Keressünk lefekvés előtt valamilyen relaxáló elfoglaltságot: olvassunk, vagy hallgassunk valami lágy, andalító zenét.

Kezdjünk el mozogni!
Bár sok ember érzi úgy, hogy képtelen a rendszeres mozgásra, de higgyük el, hosszú távon sokat segíthet abban, hogy energikusabbnak érezzük magunkat. Igazán nehéz feladatnak tűnhet és kicsit talán ellentmondásosnak is, hiszen ahhoz, hogy mozogni tudjunk először is energiára van szükségünk. Ilyenkor bízzunk abban, hogy a mozgás segíteni fog és egy kis kitartással menni is. Innentől pedig már azt fogjuk észrevenni, hogy a szervezetünk kívánja a napi rendszeres mozgást.

Csökkentsük a napi koffein mennyiségét, a koffeintartalmú italok fogyasztását.
Itt nemcsak a kávéra és a teára gondolunk. Energiaitalok, kólák, egyes fájdalomcsillapítók is lehetnek koffeintartalmúak. Egy-egy alkalommal elfogyasztott energiaital vagy kóla esetén még annyira nem kell aggódnunk ha ezt nem estére tesszük. Azonban amennyire lehetséges ne fogyasszunk ilyeneket, hiszen könnyedén megzavarhatják az alvásunkat. Ha pedig kialvatlanok vagyunk ismét a koffeinhez fordulunk ezzel egy körforgást kialakítva.

Oldjuk meg súlyproblémánkat!
Az optimális testsúly elérése legyen a cél, és akkor nagyrészt megoldódik a fáradékonyság is. Ebben pedig a mozgás igazán a hasznunkra lehet.

Sajnos arra, hogy eltűnjön a fáradékonyságunk, nincs mágikus megoldás, bár ahhoz közeli megoldás lehet, ha kiiktatjuk a cukrot az étrendünkből.
A cukor a legálmosítóbb, fárasztóbb élelem. Vigyázzunk, rengeteg olyan termék van a piacon, ami ezzel a varázslatos megoldással kecsegtet, de ne dőljünk be nekik. Előbb mindig a betegségeket kell kizárni, majd egy életmódváltás meghozza a várva várt eredményt. Táplálkozzunk egészségesen, mozogjunk, és máris fittnek, üdének érezzük magunkat.


Fáradékonyság csökkentése

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés