Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A fekete nadálytő összetevőinek hatása az emberi szervezetre

2023. 02. 09. 09:39:00 Veress Máté - HillVital
 
Cikkek a témában
 

A fekete nadálytő az ayurvédikus orvoslásban és a népi gyógyászatban régóta használatos, mivel bizonyos pozitív hatásai vannak az emberi szervezetre.

 

Azonban ezek a hatások meglehetősen vitatottak, mivel a növénynek mérgező hatásai is vannak, amelyek súlyos károkat okozhatnak az egészségre ha otthon használod, kizárólag szakemberek által előre gyártott termékeket szabad használni belőle.
 

Az egyik leggyakrabban emlegetett pozitív hatás, hogy a fekete nadálytő fájdalomcsillapító hatású, ami alacsony dózisban történő alkalmazás esetén enyhítheti a fejfájást, a menstruációs fájdalmakat és az ízületi fájdalmakat. Az ayurvédikus orvoslásban a növényt szorongásos zavarok, a depresszió és a félelem kezelésére is használják, mivel állítólag nyugtató hatása van. Ennél is megjegyezzük, hogy csakis külsőleg ajánlott a használata.
 

Más források szerint a fekete nadálytő használata javíthatja a szívműködést, csökkentheti a magas vérnyomást, javíthatja a vérkeringést és erősítheti az immunrendszert.
 

Azonban ezek a pozitív hatások klinikailag nem bizonyítottak, sőt a növény mérgező hatásainak kockázatát is magukban hordozzák, így óvatosan kell bánni a fekete nadálytővel. Azt is fontos megjegyezni, hogy a fekete nadálytő hatásai nagymértékben függnek a dózistól, a használat módjától és a páciens egyéni reakcióitól, ezért orvosi ellenőrzés nélkül nem ajánlott használni. A külsőleg való használata bizonyított krém formában. Ezért is ajánljuk a Fekete nadálytő balzsamot ami szakemberek által lett előállítva és a megfelelő dózist tartalmazza a fekete nadálytőből. Kiváló lehet zúzódásokra, véraláfutásra, és enyhe visszeres problémákra is.


A fekete nadálytő balzsam kiváló lehet zúzódásokra.


Összességében a fekete nadálytő összetevőinek pozitív hatásai az emberi szervezetre vitatottak, és csak a külső hatása bizonyított.
A növénynek mérgező hatásai is vannak, amelyek súlyos károkat okozhatnak az egészségre, ezért csakis az előre elkészített, boltban kapható termékeket használd, de ne kísérletezz otthon semmiképpen sem. Mindig fontos orvosi tanácsot kérni, mielőtt bármilyen gyógynövényt használsz, különösen akkor, ha más gyógyszereket is szedsz, vagy bármilyen egészségügyi problémád van.


A fekete nadálytő hatásai az emberi szervezetre.