Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A fekete nadálytő története és elterjedése

2023. 02. 08. 10:36:00 Veress Máté - HillVital
 
Cikkek a témában
 

A fekete nadálytő az egyik legősibb növény, amelyet emberi használatra termesztenek. A növény közeli rokona a mák, amelyet a vadmák alapján vélhetően már az ókori Mezopotámia területén termesztettek több mint 4000 évvel ezelőtt. Azóta a növény terjedése az európai kultúrákban is elterjedt, és az arab orvosok is használták a fájdalomcsillapításra és az altatásra.


 

A fekete nadálytő elterjedése az ókori Rómában is elterjedt, ahol főként az altatásra használták. Az idők folyamán a növény kultiválása és felhasználása tovább terjedt Európában, és ma már széles körben elterjedt világszerte. A növénynek különböző fajtái vannak, és a termesztett fajták különböző mértékű opiát tartalmakkal rendelkeznek, amelyek a kultúra, a használat és a törvények függvényében változnak.
 

A fekete nadálytő elterjedése.


A fekete nadálytő egy magas, évelő növény, amely általában 60-100 cm magas.
A növény szára erős és merev, amelyen a levelek egészen a virágokig nyúlnak. A levelek zöldek, általában egészen oválisak és néha cserép alakúak, és a száron egymás mellett helyezkednek el.

 

A fekete nadálytő virágai általában kékes vagy lila színűek, de néha fehérek vagy rózsaszínűek is lehetnek. A virágok körülbelül 6-8 cm átmérőjűek, és általában egyszerűek, vagy kis virágcsoportokban nőnek. A virágok fényes, átlátszó, pöttyös korongot tartalmaznak, amely a termést védi. A termés egy hosszúkás, fekete vagy sötétbarna burok, amely tartalmazza a magokat.

 

Összességében a fekete nadálytő egy csodálatos növény, amely szép virágokat terem, de az opiát tartalmából adódó kockázat miatt fontos, hogy megfelelően használd.
 

A fekete nadálytő terjedése és használata a mai napig komplex téma, amelynek a története évezredekre nyúlik vissza. A növény főként a fájdalomcsillapításra, az altatásra és a nyugtató hatású szerek gyártására használható, de a túlzott használata és a visszaélés vele is jelentős problémát jelent a mai napig.
 

Persze nem kell neked gyűjtened a fekete nadálytőt, hogy krémet vagy egyéb borogatást készíts belőle, mivel nálunk is megtalálod a Fekete nadálytő balzsamot ami egy szakemberek által készített termék így teljesen biztonságos. Nagyszerű lehet véraláfutásokra, zúzódásokra, fekélyekre és visszeres problémákra is.


A fekete nadálytő története.