Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Vegyszermentes fertőtlenítés otthon

2021. 05. 21. 11:30:00 Sági Zsolt - HillVital

Egy lakásnak nagyon fontos a tisztasága és a higiéniája is. Nagyon sokan nem szeretik a vegyszeres fertőtlenítőszereket mivel azoknak több káros hatása is van. 
 

Két olyan élethelyzet van, amikor oda kell figyelni a fertőtlenítésre.

 

Az egyik, amikor kisbaba érkezik, a másik pedig, amikor fertőző beteg van a családban.

 

Ha újszülött érkezik a családba, főleg a legelsőnél, hajlamosak az emberek túlzásba vinni a sterilizálást. Természetesen szükség van bizonyos fokú fertőtlenítésre, de egészséges babáknál nem szükséges szélsőségesen steril környezetet kialakítani. Többször bizonyították már, hogy a kisbaba immunrendszerének megfelelő kifejlődését veszélyezteti a túlzottan steril környezet. Elsősorban a szoptatás körüli teendőknél van szükség fokozottabban figyelni a körülményekre. A csecsemő edényeit, cumiját, esetleg cumisüvegét kell fertőtleníteni. Szoptatás előtt nem kell az emlőket fertőtleníteni, csak fejésnél. Ugyanis a belekerült baktériumok a tárolás alatt szaporodásnak indulhatnak.   
 

A másik eset, ha valamilyen fertőző beteg van a családban. Itt a higiéniás szabályok betartása mellett fertőtlenítésre is szükség van. Például a beteg használati tárgyait, evőeszközeit, tányérjait, poharait nem elég csak elmosni, fertőtleníteni is kell. Az ágyneműjét, hálóruháját főzőprogrammal vagy fertőtlenítő mosással szükséges kitisztítani.
 

Most adunk neked néhány tippet, hogyan mivel fertőtlenítsd az otthonodat vegyszermentesen.


Nagyszerű lehet erre a célra az alkohol is. Persze nem az alkoholos italokra kell gondolni ebben az esetben, hanem a gyógyszertárban kapható alkoholra, mivel ez kiváló fertőtlenítő hatással bír. Lehet vele tisztítani is és olcsó is. Nincs is szükség a leöblítésére mivel egyszerűen elpárolog. A lakásban szinte minden elektronikai eszközt megtakaríthatsz vele, a kilincseket és a villanykapcsolókat is. Csak egy tiszta ruhaanyagot át kell itatni alkohollal és áttörölni a felületet. Érdemes többször megismételni mivel hamar elpárolog az alkohol.

Az ecet is nagyszerű lehet a fertőtlenítésben. A 20%-os ecet szinte minden háztartásban megtalálható. Oldja a vízkövet és fertőtlenít is. A konyhában és a fürdőszobában is elengedhetetlennek számít. Az ecetet használhatod a ház minden sarkában mivel nem csak tisztításra jó hanem a baktériumokat is megöli.

A citrom is sokat segíthet. A citromsav nem csupán fertőtleníteni képes hanem szagtalanít és tisztít is. Kitisztíthatod vele a hűtőt vagy a fagyasztót is, de nagyon jó a mikróhoz is. Hozzá lehet adni adaléknak az öblítőhöz és a mosogatószerhez is. Belefacsarhatod a citromot a felmosóvízbe is, az illóolaja frissebbé varázsolja a levegőt is. Különösen hatásos lehet cseppfertőzéses betegségek idején.

A HillVital légfrissítő olaj nagyszerű lehet a lakás több szegletében. Egyszerre fertőtlenítheted vele a WC-t, az egész fürdőszobát és a konyhát is. Fürtike szőlő illata remek, tehát illatosít és a levegőt is frissebbé varázsolja. A hatása hosszantartó, segít megakadályozni 48 óráig az újabb szennyeződések lerakódását. Öko termék vagyis biológiailag lebomló, teljes mértékben foszfát, klór-, pálmaolaj és parabénmentes termék.

Vegyszermentes fertőtlenítés