Hozzávalók
100 g zabpehelyliszt
1 db tojás
2 dl mandula- vagy kókusztej
0,5 dl szénsavas ásványvíz
1 evőkanál olvasztott kókuszzsír
1 csipet só
ízlés szerint xilit vagy eritrit
Elkészítés
Olvasszuk fel a kókuszzsírt. Először keverjük el a nedves hozzávalókat (tojás, tej, ásványvíz, kókuszolaj), majd a zabpehelylisztet is keverjük bele. Ízesítsük pici sóval, xilittel. Azért kell utolsónak beletenni a zabpehelylisztet, nehogy lisztbuborékok maradjanak a tésztában. Ha a tésztát sűrűnek találjuk, tegyünk még hozzá ásványvizet. Kenjük ki olvasztott kókuszzsírral (kókuszolajjal) a serpenyőt, majd süssük ki a palacsintákat. Végül ízlés szerint töltsük meg, lehet házi baracklekvárral, túróval, almával stb.