Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Egy finom zabpalacsinta receptje ami ízleni fog!

2021. 06. 22. 11:18:00 Veress Máté - HillVital

Hozzávalók
 

100 g zabpehelyliszt

1 db tojás

2 dl mandula- vagy kókusztej

0,5 dl szénsavas ásványvíz

1 evőkanál olvasztott kókuszzsír

1 csipet só

ízlés szerint xilit vagy eritrit


 

Elkészítés
 

Olvasszuk fel a kókuszzsírt. Először keverjük el a nedves hozzávalókat (tojás, tej, ásványvíz, kókuszolaj), majd a zabpehelylisztet is keverjük bele. Ízesítsük pici sóval, xilittel. Azért kell utolsónak beletenni a zabpehelylisztet, nehogy lisztbuborékok maradjanak a tésztában. Ha a tésztát sűrűnek találjuk, tegyünk még hozzá ásványvizet. Kenjük ki olvasztott kókuszzsírral (kókuszolajjal) a serpenyőt, majd süssük ki a palacsintákat. Végül ízlés szerint töltsük meg, lehet házi baracklekvárral, túróval, almával stb. 

Készíts te is zabpalacsintát!