Menü

Természetesen is fehérítheted a fogaidat

Sági Zsolt - HillVital
2019. 06. 21. 14:31:00

Ismerj meg néhány természetes fogfehérítő módszert.

Ezek a költséghatékony módszerek bárki számára elérhetőek, hiszen a hozzávalók bármelyik boltban megvásárolhatóak. Háromféleképpen is kifehéríthetjük fogainkat. 

Nézzük is meg ezt a néhány módszert!

Eper: Almasavat tartalmaz, ezért segít abban, hogy eltűnjenek a foltok és a lerakódások. Néhány szem epret keverjünk össze szódabikarbónával, és a kapott pasztával 5 percig dörzsöljük a fogainkat, végül öblítsük ki a szánkat. Fontos azonban, hogy ezt a műveletet ne ismételjük meg naponta!

Banánhéj: A banán tele van káliummal, magnéziummal és még egyéb ásványi anyagokkal, amelyek segítenek a fogak fehérítésében. Fogmosás után dörzsöljük be vele a fogunkat, hagyjuk rajta 2 percig, végül öblítsük ki a szánkat.

Kókuszolaj: A kókuszolaj is segíthet. Egy fél csészényi kókuszolajat keverjünk el 2 teáskanál szódabikarbónával, valamint tehetünk bele néhány csepp fodormentát is, és ezzel mossuk át a fogunkat. Ha végeztünk, mossuk ki a szánkat.

Szódabikarbóna: Már az ókori egyiptomiak  is ismerték fehérítő hatását. Azonban akkoriban inkább tisztítószerként alkalmazkát, mintsem fogfehérítésre. A fogkefére téve, apró szemcséi jól fejtik ki hatásukat, ugyanis képesek ledörözslin a fogak felületét, ezzel úgymond "lecsiszolva" a sárga felületet. Azonban nem szabad elfelejtkeznünk arról, hogy ez a hatása ugyanúgy igaz a fogínyre is. Könnyen felsérhetjük vele az ínyünket, ezért használatakor érdemes odafigyelnünk erre. Ezen kívül ha túl sokat, vagy túl sűrűn alkalmazzuk ezt az eljárást, akkor gyengíthetjük vele a fogakat.

Só és citromlé: Igazán hatásos, azonban pont a hatásosságából kifolyólag van hátulütője is. Mivel a saverózia hatásával felpuhítja a fogzománcot ezért a későbbiekben a fogak elgyengülhetnek, sőt még jobban besárgulhatnak. Ez annak köszönhető, hogy a felpuhult zománc sokkal jobban képes elszíneződni a kávétól, a vörösbortól, valamint egyéb hasonló ételektől, italoktól.

Nagyon fontos, hogy ezen módszerek mellett ne feledkezzünk meg a mindennapi szájhigiéniáról. Legalább kétszer mossunk fogat naponta!

Természetes fogfehérítő módszerek.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!