Ismerd meg a kelbimbó néhány jótékony hatását
A kelbimbó bimbós kelként is ismert.
Igen gazdag vitaminokban. Megtalálható benne A-, B-, C-, E-, és K-vitamin is. Rosttartalmának köszönhetően igen jó hatással van a belekre, valamint segíti az emésztést is. Erősíti a szervezetet, valamint fokozza annak az ellenálló képességét. Magas káliumtartalma miatt rendkívül jó vízhajtó hatással rendelkezik.
Hatásait legjobban nyersen fogyasztva fejti ki. Mivel kiváló omega-3 zsírsav forrásnak számít, ezért hasznosnak bizonyul a vérnyomás csökkentésben is. Antioxidáns és rosttartalmának köszönhetően a kelbimbó rendszeres fogyasztásával óvhatjuk a szívünket. A benne lévő jótékony anyagok segítenek elkerülni a különféle szívbetegségek megjelenését, valamint normalizálják a koleszterinszintet és jótékony hatással van az erekre is.
A terhes nők sokszor tiltva vannak egyes zöldségek fogyasztásától. A kelbimbó azonban magas folsav-és kalciumtartalma miatt fogyasztása kifejezetten ajánlott terhes nők számára.
A kelbimbó azon zöldségek közé tartozik, melyek magas rosttartalommal rendelkeznek.
Ennek köszönhetően elősegíti és gyorsítja az emésztést, valamint segít a székrekedés megszüntetésében.
Mivel K-vitaminból kifejezetten sok található meg benne, ennek köszönhetően erősíti a csontokat. Segít a csontritkulás kialakulásának a megelőzésében valamint a csökkenti a csonttörések esélyét.
A hideg, téli időszakokban nagyon fontos, hogy a szervezet ellenálló legyen a különböző vírusokkal és betegségekkel szemben. Ennek érdekében a kelbimbó fogyasztása javasolt, ugyanis rengeteg immunerősítő C-vitamin található meg benne, amely segít a kórokozók ellen. Sajnos kevesen tudják, hogy a szervezetünk képtelen az aszkorbinsav előállítására, ezért azt mindenképpen kívülről kell bejuttatni.
Egyes kutatások kimutatták, hogy ha rendszeresen fogyasztunk a kelbimbóhoz hasonló keresztesvirágú zöldségeket, akkor bizonyítottan csökken a cukorbetegség kialakulásának a kockázata. Ezt a képességét a rostgazdagsága alapozza meg.