Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Érdemes savanyúságokat fogyasztani!

2021. 05. 21. 11:34:00 Sági Zsolt - HillVital

Tudd meg, miért olyan érdemes ezeknek a finomságoknak a fogyasztása. 
 

A fermentált ételek, az ún. savanyúságok nemcsak antibakteriális hatással, hanem hangulat- és viselkedésbefolyásoló hatással is rendelkeznek.
 

Ezen kívül nagyszerűen oldják a stresszt és a szorongást.
 

A savanyú káposzta, savanyú uborka és a joghurtok is hatással vannak a viselkedésünkre, de a szociális nyitottságunkra is a bennük lévő probiotikumok miatt. A fermentált ételek a beleken keresztül érvényesítik a hatásukat, mivel biológiai kötődés van a belek és az agy között. A bélflóra megújítására, a fertőzésekre és akár a rákmegelőzésre is hatásos lehet. Tehát ha egy kicsit rossz kedvetek van, vagy egy stresszes napon vagytok túl, akkor csak egyetek egy kis savanyú uborkát vagy savanyú káposztát, és meglátjátok, jobb kedvre fogtok derülni.
 

Különösen akkor érdemes savanyúságot fogyasztani, ha nehezebb ételeket fogyasztunk. A zsírosabb, szénhídrátban gazdagabb ételek mellé lehetőleg mindig válasszunk valamilyen savanyúságot. Ez azért ajánlott, mert a savanyúság segít a gyorsabb emésztésben, és nem érezzük tőle magunkat elnehezültnek, eltelítettnek. 
 

Szintén érdemes savanyúságot fogyasztani olyan ételek mellé, melyek felfúvódással járnak, ugyanis a savanyúság ezen is könnyen segíthet.
 

Ha diétáról van szó, akkor is számíthatunk rá. Ez egyrészt a minimális kalóriaértékük és a jóllakottság érzet keltésük miatt lehetséges. Nagyobb eséllyel fogyasztunk kevesebbet és érezzünk magunkat jóllakotnak, ha savanyúságot fogyasztunk valamilyen étel mellé.
 

Természetesen a vitaminokról sem feledkezhetünk meg. A savanyúságokban nagyon magas arányban találhatóak meg vitaminok.
 

Segítséget nyújthat még továbbá a szervezet elsavasodása ellen vívott harcban is. Mivel a savanyúságok alapvetően savas ételek, ezért ha ezzel a céllal fogyasztjuk őket, akkor ne együnk belőlük túl sokat. Viszont mivel lúgosító hatással rendelkeznek, segítenek a szervezet számára, hogy az erősebb és ellenállóbb legyen.
 

Fogyassz rendszeresen savanyúságot.