Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Fokhagyma fogyasztás ősszel

Fokhagyma fogyasztás ősszel

Sági Zsolt - HillVital
2021. 08. 13. 13:46:57

A fokhagyma fogyasztása rendkívül egészséges, amely ráadásul kifejezetten hasznos ősszel.

Miért pont ősszel?

Nyugodt szívvel gondolhatnánk azt, hogy fokhagymát szinte bármikor fogyaszthatunk. Akkor mégis miért javasolt fogyasztani fokhagymát kimondottan ősszel? A válasz igazán egyszerű. Való igaz, hogy fokhagymát fogyaszthatunk az év bármely szakában, viszont ősszel azért kap kiemelt hangsúlyt, mert ilyenkor nagyobb szükség van jótékony hatásaira.

Milyen hatásokkal rendelkezik a fokhagyma?

Bár több jótékony hatással is rendelkezik, ezeket most leszűkítjük leginkább azokra, amelyek miatt érdemes különösen ősszel fogyasztani. Az egyik ilyen kiemelkedő hatása, hogy antibakteriális és gombaellenes hatással is rendelkezik. Ezen kívül vírus-, és baktériumölő, valamint fertőtlenítő tulajdonsága is van. Mindezek miatt nem csak véd az ősszel megnőtt számmal jelentkező vírusos-, és bakteriális fertőzések, illetve nátha ellen, de a gyógyulási folyamatokhoz is nagyban hozzájárul.

A fokhagyma hatása ezen kívül sokkal nagyobb jelentőséggel is bír.

Megemlíthető még értisztító, méregtelenítő, valamint vérnyomás-csökkentő hatása is. Mindez azonban arra vezethető vissza, hogy a fokhagyma hatása az erekre vagyis a szív-, és érrendszerre igazán lenyűgöző. A fokhagyma összetevőinek köszönhetően képes csökkenteni a májsejtekben a koleszterinszintézist, amelyre egyébként a mai modern koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek is hatnak. A fokhagyma képes csökkenteni a vérlemezkék összetapadásának hajlamát, amely az érrendszeri betegségek egyik első fázisa. 

Miért pont fokhagyma?

Az összes többi hagymához képest a fokhagyma rendelkezik a legmagasabb foszfor, illetve nitrogén tartalommal. Természetesen ezek mellett megtalálható még benne kálium, kalcium, valamint magnézium is. Vitaminok közül tartalmaz A-, B-, C-, és E-vitamint is. Sajnos sajátos íze és illata miatt nem tartozik a kedvenc rágcsálnivalókhoz. Még ha összerágás nélkül is sikerül elfogyasztani, számítani kell arra, hogy illatanyaga másnap a testen keresztül fog távozni.

Mi más jöhet szóba a fokhagymán kívül?

Ha kellemetlen íze és illata miatt nem akarnánk fogyasztani, akkor rendelkezésünkre állnak a multivitaminok, illetve étrend-kiegészítők is. Ezek szedésével hozzájárulhatunk az immunrendszer védettebbé válásához anélkül, hogy kellemetlen mellékhatással találnánk szembe magunkat.

Ilyen étrend-kiegészítő lehet például a HillVital C-vitamin, melyről itt, valamint a HillVital Multivitamin, amelyről pedig itt lehet olvasni részletesebben.

Fokhagyma fogyasztás ősszel

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Erősödő ízületi panaszok a hideg időben
A hideg, illetve hűvösebb idő beköszöntével megszaporodnak az ízületi panaszok száma. Ha téged is érdekel, hogy ennek milyen oka lehet, valamint mit lehet ez ellen tenni, akkor ezt ingyenesen letölthető kis-könyvünkből megtudhatod!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.