Az E-vitamin nélkülözhetetlen a bőr szépségének a megőrzéséhez, de az öregedés elleni küzdelemben is nagyon hatásos lehet. Tudd meg most, milyen ételekből nyerhetsz a szervezeted számára E-vitamint. Azt tudnunk kell, hogy az E-vitamin zsírban oldódik, ezért a most következő ételeket érdemes valamilyen zsiradékkal fogyasztani, hogy tökéletesen felszívódjon a vitamin.
Napraforgómag: Egy negyed csészényi napraforgómag akár a napi E-vitamin - szükségletünk 80%-át is tartalmazhatja. Az E-vitaminon kívül még megannyi (a szervezet számára szükséges) anyagot tartalmaz, mint pl.: réz, mangán, szelén, foszfor, magnézium és B-vitamin.
Mandula: Érdemes naponta negyed csészével elfogyasztani, ugyanis ezzel a napi szükségletünk 40%-át juttathatjuk be a szervezetbe. Fogyaszthatjuk magában, de akár müzlibe vagy joghurtba is keverhetjük.
Spenót: Ebben is jelentős mennyiségű E-vitamin található, egy csészényi belőle akár a napi mennyiségnek a negyedét is biztosítja.
Brokkoli: Egy csészényi a brokkoliból a napi E-vitamin-szükséglet 15%-át fedezi. Nemcsak E-vitaminban nagyon gazdag, hanem olyan kénvegyületek is vannak benne, amelyek segítenek semlegesíteni a szervezetbe jutó toxinokat.
Avokádó: Az E-vitamin mellett találhatók benne egészséges zsírsavak, amelyek védik a szívet és az agyat, valamint megakadályozzák a krónikus gyulladásokat.
Nagyon jó E-vitamin forrás még a búzacsíra, a hüvelyesek, a dió és a mogyoró is. A mazsola is egy jó E-vitamin forrás, de vannak gabonapelyhek is.
A tojássárgája is tartalmaz E-vitamint. Egyes növényi olajok is rendkívüliek mint az olívaolaj, napraforgóolaj, tökmagolaj, lenmagolaj vagy kukoricaolaj.