Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Nagyon fontos az E-vitamin pótlása!

2021. 06. 08. 09:53:00 Veress Máté - HillVital

Az E-vitamin nélkülözhetetlen a bőr szépségének a megőrzéséhez, de az öregedés elleni küzdelemben is nagyon hatásos lehet. Tudd meg most, milyen ételekből nyerhetsz a szervezeted számára E-vitamint. Azt tudnunk kell, hogy az E-vitamin zsírban oldódik, ezért a most következő ételeket érdemes valamilyen zsiradékkal fogyasztani, hogy tökéletesen felszívódjon a vitamin.

Napraforgómag: Egy negyed csészényi napraforgómag akár a napi E-vitamin - szükségletünk 80%-át is tartalmazhatja. Az E-vitaminon kívül még megannyi (a szervezet számára szükséges) anyagot tartalmaz, mint pl.: réz, mangán, szelén, foszfor, magnézium és B-vitamin.

Mandula: Érdemes naponta negyed csészével elfogyasztani, ugyanis ezzel a napi szükségletünk 40%-át juttathatjuk be a szervezetbe. Fogyaszthatjuk magában, de akár müzlibe vagy joghurtba is keverhetjük.

Spenót: Ebben is jelentős mennyiségű E-vitamin található, egy csészényi belőle akár a napi mennyiségnek a negyedét is biztosítja.

Brokkoli: Egy csészényi a brokkoliból a napi E-vitamin-szükséglet 15%-át fedezi. Nemcsak E-vitaminban nagyon gazdag, hanem olyan kénvegyületek is vannak benne, amelyek segítenek semlegesíteni a szervezetbe jutó toxinokat.

Avokádó: Az E-vitamin mellett találhatók benne egészséges zsírsavak, amelyek védik a szívet és az agyat, valamint megakadályozzák a krónikus gyulladásokat.

 

Nagyon jó E-vitamin forrás még a búzacsíra, a hüvelyesek, a dió és a mogyoró is. A mazsola is egy jó E-vitamin forrás, de vannak gabonapelyhek is.
 

A tojássárgája is tartalmaz E-vitamint. Egyes növényi olajok is rendkívüliek mint az olívaolaj, napraforgóolaj, tökmagolaj, lenmagolaj vagy kukoricaolaj.
 

A legjobb E-vitamin források.