Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Kerti teendők augusztusban

2023. 08. 10. 10:13:00 hillvital.hu

Az augusztusi hónapban igazán élvezheted a kertedet.

Élvezheted a napsütést ha van, valamint a gyümölcs és a zöldségtermést. Gyönyörű színekben képes pompázni ilyenkor a kert. Azonban vannak ilyenkor is teendők mint minden hónapban. Nézzük is mikre kell odafigyelned!
 

Ne feledd el rendszeresen öntözni a kerti növényeidet, különösen a függőcserépben, dézsákban és ládákban lévőket. Nagyon sok növény nem képes túlélni a szárazságot, éppen ezért rendszeresen kell őket öntöznöd. Ha esetleg van rá lehetőséged, akkor állíts fel egy automata öntözőberendezést a kertben. Hosszú távon megéri egy ilyen szerkezet. Ha nagy forróság és szárazság van, akkor érdemes gondolkozni a víztakarékosságon is. Fel lehet használni az összegyűjtött esővizet is.

A gyomlálás egy nem könnyű munka, de nagyon fontos. Érdemes figyelemmel gyomlálni a kert határait. Ha rendszeresen gyomlálsz, akkor nem kell annyit dolgoznod, mintha ha hagyod nőni hónapokig vagy hetekig.


Érdemes eltávolítanod az elhalt virágokat is. Az elhalt és elhervadt virágokat el kell távolítani minden virág esetében. Nem csak szebben fog kinézni a növény, de ezzel serkented az újabb virágzást is.


A metszésre is oda kell figyelni. Miután elvirágzott a levendula és a rozmaring meg kell nyesni. Érdemes még összegyűjtened az évelő kerti- és szobanövényeket, a fák és a bokrok magjait is. Nagy élmény azokban a növényekben gyönyörködni amiket te magad termesztettél magról.


A fiatal hajtásokat érdemes lemetszeni az évelő növényeidről. Ez az időszak éppen megfelelő ahhoz, hogy kellően megerősödjenek és megfakadjanak, így jövőre csodásan fognak pompázni.


A füvet rendszeresen kell nyírni valamint öntözni és táplálni. Így fog csakis ellenállóvá válni télire. Ahogy eljön az ősz érdemes majd magas foszfát tartalmú trágyát használni ez pedig serkenti a gyökérképződést.

Augusztusi kerti teendők

Tartalomhoz tartozó címkék: kert kertészkedés kerti munka