Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató Elfogadom
Menü

Néhány fontos kerti teendő szeptemberben

Veress Máté - HillVital
2022. 09. 01. 09:50:00

Most összefoglalunk neked néhány fontos kerti teendőt a szeptemberi hónapban. Ez a hónap azért is fontos, mert hozzájárul, hogy jövőre is szép kerted legyen.

 

Ha esetleg szoktál salátát vagy spenótot termeszteni, akkor már most érdemes elvetni a magjait a már jól előkészített földbe.


Érdemes leszüretelned a már érett almát és körtét. Az az érettség biztos jele, hogy a magok a gyümölcsben barna színűek. A gyümölcsöt amit leszedtél aztán pedig hűvös helyre kell tenni.


Már most érdemes kiválasztani az ősszel ültetendő gyümölcsfák vagy díszfák helyét. Az öntözést nem szabad abbahagyni még ilyenkor, ha van öntözésre gyűjtött víz még, akkor ajánlott használni.


A kedvelt virágoknak a hagymáit mint a tulipán, a jácint, a nárcisz vagy a gyöngyike érdemes már most elültetni, hogy még az ősszel kifejlődjenek a gyökerei. A megtisztított és egészséges hagymákat olyan mélyen kell a felásott talajba tenni, hogy felette legalább kétszer olyan vastag földréteg legyen mint a hagymának a magassága. Ha így csinálod, akkor az ilyen mélyre ültetett hagymákból fog kifejlődni az erős virág.


Ahol van napraforgó és most érik, akkor ott vannak madarak is amelyek képesek mindet leenni. Érdemes a napraforgó tányérját bekötni egy tüllhálóval és így távol lehet tartani a madarakat ha szeretnéd. Ha szoktál kitenni vizet az énekes madaraknak, akkor azt is mindenképpen tartsd tisztán és frissen, mert ott érzik magukat otthon, ahol mindig találnak tiszta ivóvizet.


Ez csupán néhány tipp volt, de érdemes megfogadod őket és jövőre is gyönyörű kerted lesz.

Néhány fontos kerti teendő szeptemberben

 

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés