Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Gerincproblémák megelőzése

2019. 11. 27. 13:36:00 Sági Zsolt - HillVital

Súlyos térdízületi bántalmakban szenvedőkkel végeztek összehasonlító vizsgálatokat, és ennek során kiderült, hogy napi egy óra erőteljes gyaloglás egy hét elteltével a panaszok enyhülését hozta.

Persze ehhez el kellett viselni az első napokban még fokozódó fájdalmat, ami az orvosok szerint az indokolatlan kímélet és természetesen az ízületek rossz állapotának együttes következménye. Később azonban a betegek fizikai és pszichés állapota is lényegesen javult.

Ízületi torna

Gerincünk védelme érdekében fogadjuk meg a jó tanácsokat, melyek arról szólnak, hogy például bevásárláskor hogyan cipekedjünk, és mit tegyünk, ha hazaérünk. A vásárolt dolgokat legjobb kétfelé osztani, így a súly nem terheli meg annyira a gerincet, mintha egyik kézben hoznánk. Amint a lakásba érünk, vessük le a cipőnket, feküdjünk le hasra az ágyra, úgy, hogy a lábfejünk lelógjon. Öt-tízpercnyi nyugodt fekvés után keljünk fel egy nagyot nyújtózkodva és foghatunk a házi munkához.

A nyugdíjasok és a járó betegek se felejtsék el a napi sétát!

A gerinctorna kifejezetten ajánlott Neked, ha

  • ülőmunkát végzel
  • egyoldalú fizikai munkát végzel
  • testtartásod szeretnéd javítani
  • kisebb súlyfelesleged van
  • kismértékű gerinc- és/vagy ízületi panaszoktól szenvedsz

A helyes tartás nagyon fontos

Végezzünk ülő, álló munkát vagy akár hobbit, a helyes tartás elengedhetetlen. Sajnos a gerincproblémák nagy része abból fakad, hogy nem jó pozicíóban végezzük ezeket a dolgokat. Sokan nem veszik ezt elég komolyan, pedig ha belegondolunk, hogy irodai munka esetében 8 órát is ülve tölthetünk. Egy héten 5 nappal számolva az bizony 40 óra. Ha ezt mind rosszul tesszük akkor bizony, hogy ki fognak alakulnak valamilyen gerincfájdalmak, vagy azzal kapcsolatos problémák.

Gerincproblémák megelőzése