Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Gluténmentes mézeskalács recept: Így készítsd!

2022. 11. 30. 12:51:00 hillvital.hu

Ez a gluténmentes mézeskalács sütőporral készül, puha, valamint csodálatosan illatos a benne lévő mézeskalács fűszer keveréknek és narancshéjnak köszönhetően.

Tej- és tojásérzékenyek is fogyaszthatják, így egy igazán egészséges mézeskalács receptről van szó. Mielőtt mutatjuk a receptet, érdemes néhány természetes édesítőszert megismerned.
 

 

Nézzük is a gluténmentes mézeskalács receptet

 

Hozzávalók

- 20 dkg gluténmentes liszt

- 10 dkg méz

- 10 dkg kókuszzsír

- 1/2 mk. sütőpor

- 1/2 mk. mézeskalács fűszerkeverék

- 1 kis narancs héja
 

Elkészítése
 

Kézi habverővel habosra keverjük a szobahőmérsékletű mézet és a kókuszzsírt. Lassan hozzádolgozzuk a mézeskalács fűszerkeverékkel és a sütőporral elkevert gluténmentes lisztet. Hozzáadjuk a lereszelt narancshéjat is. (Előtte a narancsot alaposan mossuk meg!)
 

Ezután a mézeskalácsot a hűtőben pihentetjük 1-2 órán keresztül. A kissé ragacsos tészta ez idő alatt jól nyújthatóvá válik. A mézeskalács tésztáját fél centi vastagra nyújtjuk kilisztezett deszkán, majd tetszőleges formákat szúrunk ki belőle. A mézeskalács figurákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. 

Gluténmentes mézeskalács recept