Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Gluténmentes mézeskalács

Gluténmentes mézeskalács

Veress Máté - HillVital
2020. 12. 12. 16:32:00

Ez a gluténmentes mézeskalács azonnal puha, csodálatosan illatos a benne lévő mézeskalács fűszerkeveréknek és narancshéjnak köszönhetően. Tej- és tojásérzékenyek is fogyaszthatják.

Mielőtt mutatjuk a receptet, érdemes néhány természetes édesítőszert megismerned.
 

Hozzávalók
 

- 20 dkg gluténmentes liszt

- 10 dkg méz

- 10 dkg kókuszzsír

- 1/2 mk. sütőpor

- 1/2 mk. mézeskalács fűszerkeverék

- 1 kis narancs héja
 

Elkészítése
 

Kézi habverővel habosra keverjük a szobahőmérsékletű mézet és a kókuszzsírt. Lassan hozzádolgozzuk a mézeskalács fűszerkeverékkel és a sütőporral elkevert gluténmentes lisztet. Hozzáadjuk a lereszelt narancshéjat is. (Előtte a narancsot alaposan mossuk meg!)
 

Ezután a mézeskalácsot a hűtőben pihentetjük 1-2 órán keresztül. A kissé ragacsos tészta ez idő alatt jól nyújthatóvá válik. A mézeskalács tésztáját fél centi vastagra nyújtjuk kilisztezett deszkán, majd tetszőleges formákat szúrunk ki belőle. A mézeskalács figurákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. 

Egy karácsonyi mézeskalács recept.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés