Ez a gluténmentes mézeskalács sütőporral készül, puha, valamint csodálatosan illatos a benne lévő mézeskalács fűszer keveréknek és narancshéjnak köszönhetően.
Tej- és tojásérzékenyek is fogyaszthatják, így egy igazán egészséges mézeskalács receptről van szó. Mielőtt mutatjuk a receptet, érdemes néhány természetes édesítőszert megismerned.
Nézzük is a gluténmentes mézeskalács receptet
Hozzávalók
- 20 dkg gluténmentes liszt
- 10 dkg méz
- 10 dkg kókuszzsír
- 1/2 mk. sütőpor
- 1/2 mk. mézeskalács fűszerkeverék
- 1 kis narancs héja
Elkészítése
Kézi habverővel habosra keverjük a szobahőmérsékletű mézet és a kókuszzsírt. Lassan hozzádolgozzuk a mézeskalács fűszerkeverékkel és a sütőporral elkevert gluténmentes lisztet. Hozzáadjuk a lereszelt narancshéjat is. (Előtte a narancsot alaposan mossuk meg!)
Ezután a mézeskalácsot a hűtőben pihentetjük 1-2 órán keresztül. A kissé ragacsos tészta ez idő alatt jól nyújthatóvá válik. A mézeskalács tésztáját fél centi vastagra nyújtjuk kilisztezett deszkán, majd tetszőleges formákat szúrunk ki belőle. A mézeskalács figurákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.