Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A golfkönyök kezelése

A golfkönyök kezelése

Veress Máté - HillVital
2020. 08. 27. 13:50:00

Akkor beszélünk golfkönyökről amikor a csukló befelé hajlításában szerepet játszó izmok túlságosan meg vannak erőltetve.

 

Ebben az esetben a könyök belső felszíne nagyon nyomás érzékeny és a csukló hajlítása nagy fájdalommal jár. A sportág művelőinek voltak ilyesmi problémái gyakran, innen is kapta a nevét. Ha az alkar külső részében érzel fájdalmat, akkor beszélünk teniszkönyökről, de most nem erről lesz szó.


Először nézzük a golfkönyök tüneteit:


- Problémát vagy nehézséget jelent a tárgyaknak már a megfogása is

- Könnyedén kiesnek a tárgyak a kezedből

- Nagyon erőtlen lesz a fogásod


A golfkönyök kezelése:

Elsőnek a kiváltó okot kell megszüntetni vagy ahogy csak lehet minimalizálni kell. Egy sporttevékenység során érdemes pihentetni a kezeket valamint egy gépírás esetében. Nagyon fontos a fájdalomcsillapítás, érdemes kipróbálnod a gyógynövényes balzsamokat is, mert képesek a gyulladást is levinni a fájdalom mellett.

Ha ezek nem válnak be, akkor érdemes csak gyógyszereket bevenni vagy fájdalomcsillapító injekciót alkalmazni. Egy másik kezelési módszer a funkcionális gyógytorna. Ha megszűnt a fájdalom, akkor olyan gyakorlatokat kell végezni ami nem erőlteti meg a karokat. A megfelelő gyógytorna nagyszerű eredményeket képes hozni. Az a fontos, hogy mindig szakemberhez fordulj.       

Golfkönyök

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés