Bemutatunk egy igazán nagyszerű és egyszerűen elkészíthető grízes tészta receptet!
Hozzávalók:
- 25 dkg metélt tészta (már lehet kapni teljes kiőrlésű lisztből)
- 2 dl búzadara
- 1 ek. xilit
- 2 dl víz
- pici olívaolaj, só
- házi gyümölcslekvár
Elkészítése:
Tegyük oda a sós vizet, cseppentsük bele pár csepp olívaolajat. Míg a tészta megfő, elkészítjük a darát. Egy serpenyőbe pici olívaolajon pirítsuk meg a búzadarát! Vigyázzunk, állandóan kavargatni kell, mert ha elkezd pirulni, hamar odaéghet. Nem kell túlpirítani, csak világos barnára. Ezután lassan öntsünk hozzá 2 dl vizet! Vigyázzunk a felcsapódó gőzre! Kavargassuk addig, míg a víz elpárolog, majd fedjük le, míg megpuhul. Szűrjük le a tésztát, és tegyük rá a pirított darát, szórjuk rá a xilitet. Ha szükséges, még megsózhatjuk. Házi gyümölcslekvárral tálaljuk.