Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Egy gyógygabona

Egy gyógygabona

Veress Máté - HillVital
2021. 02. 04. 09:37:00

A tönkölynek magas a tápanyagtartalma, de sok fehérjét, vitamint és többféle ásványi anyagot is tartalmaz.

 

Mivel nagy a triptofántartalma, ezért a fogyasztása jó kedélyt teremt, és növeli az ellenállóképességünket is.

 

A B12- vitamin kivételével megtalálható benne az összes B-vitamin. Nagyon kiemelkedő még a niacin- és az E-vitamin-tartalma is.

 

Nagy mennyiségben tartalmaz még kalciumot, magnéziumot, szelént és foszfort. A vas-, réz-, mangán- és cinktartalma még a búzáét is túl lépi, de jelentős mennyiségben szelén és szilícium is van benne. Az egyik legalkalmasabb biotermesztésre, ugyanis rendkívüli ellenálló képessége van a betegségekkel és a kártékony anyagokkal szemben, ezért nem szorul permetezésre.

A hántolt magvak megfőzhetők a rizshez hasonlóan, de süthetünk a tönkölylisztből kenyeret is.

 

Olyan aminosavakat is tartalmaz amelyek megemelik a szervezet szerotonin szintjét, ezért "boldogító gabonaként" is számon lehet tartani. A magas rosttartalma miatt nagyon jó hatással van a belekre és ezáltal az emésztésre. Erősíti a hasnyálat és a májat is. 
 

A gluténtartalma magas, ezért lisztérzékenyek nem fogyaszthatják sajnos. Cukorbetegeknek viszont ajánlott. Akik bőrbetegségekkel illetve gyulladásokkal küzdenek, azok is érhetnek el sikereket a tönköllyel.
 

Érdekesség, hogy a még zöld éretlen tönkölyszárból búzafűlé készíthető ami a világ egyik legegészségesebb itala. A lisztjéből sokáig elálló kenyerek illetve péksütemények is készíthetőek. Ha a tönkölyszemeket vízbe áztatod, akkor akár rizsszerűen is felhasználhatod, csak legalább fél óráig kell főzni. 

A tönkölyből még sört is szoktak készíteni, de pörkölve is alkalmazzák mint kávépótló.


Gyógygabonának számít a tönköly.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Közeledik a jó idő és vele együtt az erősödő visszér fájdalmak is! Az ingyenes letölthetö e-bookból most megtudhatod, hogy ez miért van, valamint mit lehet tenni ellene!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.