Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Hungarian
English
German
Kategóriák

​Gyógyhatású készítmények a természet ajándékai

2019. 11. 28. 14:41:00 Sági Zsolt - HillVital

Gyógyhatású készítmények azok a szerek, melyek nem gyógyszerek, természetes anyagokból készülnek, s melyek a szervezetre kedvező hatással vannak, a szervezet működésében keletkezett zavarokat, tüneteket enyhítik, vagy meg is szüntetik.

Sokan ódzkodnak, félnek a gyógyszerektől azok kedvezőtlen mellékhatásai miatt, s egyre többen fordulnak a természet patikája felé, a természetes gyógymódokban bízva. Olyan szereket keresnek egyre többször egyre többen, melyek csak és kizárólag természetes anyagokból, vagy azok kivonatából készül, ezáltal nincsenek mellékhatásai.

Gondoljunk csak az évszázadokkal ezelőtti időkre, amikor még nem voltak gyógyszerek, s minden bajt gyógynövényekkel gyógyítottak.

Hogy a gyógynövények milyen eredményesek a gyógyításban, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy számos gyógyszer alapanyaga valamilyen gyógynövény, vagy annak kivonata. Szinte minden betegségre kapható gyógyhatású készítmény, tehát minden problémát tudunk kezelni természetes alapanyagú szerekkel.

Többféle formában léteznek ezek a készítmények, az egyszerű teán át, a balzsamokig, olajokig, cseppekig, szájon át szedhető pasztillákig. Van, amit külsőleg kell alkalmaznunk, a bőrön át felszívódva fejti ki jótékony hatását, és van, ami belsőleg alkalmazandó, a gyomorból szívódik fel a hatóanyaga.

A gyógyhatású készítmények tárháza végtelen, s nem csak a már kialakult betegségeket, tüneteket tudjuk kezelni velük, hanem a megelőzésben is nagy szerepük van. Ha valami miatt mégis gyógyszert kell szednünk, a gyógyhatású készítményeket akkor sem muszáj mellőznünk, de mindenképpen beszéljük meg a kezelőorvossal, és kérjük ki a véleményét. 

Gyógynövényes készítmények: Mesterbalzsam