A klorofillos levekben számos olyan hatóanyag van, ami az emésztés és anyagcsere folyamatában igen hasznos.
A zöld levek előnye, hogy lebontják a káros anyagokat, intenzíven méregtelenítenek, ennek köszönhetően javítják a test állapotát. A máj akár 70-80 százalékban is károsodhat úgy, hogy nem érzékeljük annak tüneteit. Ezért fontos a zöld levek fogyasztása, hisz segítik és regenerálják a májat.
Ezenkívül jót tesz az agyműködésnek is, szinte felpörgeti. Energikussá teszi azokat, akik fogyasztják. Ha pedig jó a közérzetünk, és semmilyen szervi baj nem nehezíti az életünket, akkor a szellemi tevékenységre sokkal több energia jut. A zöld levek magas klorofilltartalma miatt dúsítják a vért oxigénnel, javítják a sejtek vérellátását az agyban.
A zöld levek az enzimek mellett bioflavonoidokat is tartalmaznak, melyek segítik a vér és a szövetek tisztulását. Képesek semlegesíteni a legkülönfélébb méreganyagokat, pl. a nikotint vagy a higanyt.
A zöld levelek fontos jellemzője, hogy magas az ásványi anyag tartalmuk, ezért nagy a jelentőségük a mikrotápanyagok ellátásában. A legtöbb zöld levélnek magas az antioxidáns tartalma és karotinoidokban is gazdag. Másik fontos dolog még, hogy a levelekben nincs keményítő és nagyon értékes fehérje forrás. Mindenkinek a része kell legyenek a zöld levelek, akár nyersen vagy turmix formában. Nagyszerűen lúgosítanak, tisztítják a beleket és gyomor regeneráló hatása is van.
S végül talán a legfontosabb: aktiválják szervezetünk öngyógyító folyamatait.
Fogyasszunk friss zöld leveket, turmixokat!