Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Gyógynövény teák, a kiváló fájdalomcsillapítók

2019. 11. 29. 14:02:00 Sági Zsolt - HillVital

A fájdalomcsillapítás már az élet kezdete óta ismeretes, hiszen már akkor is kellett a fájdalom enyhítésével foglalkozni, amikor még nem voltak ma ismeretes formájukban gyógyszerek.

Hiszen régen is voltak gyógyszerek, csak nem dobozban és tabletta formájában árulták őket, hanem a természetből vették és készítették el saját maguk.

A legtöbb növény gyógyhatású, ma a népi gyógyászatként ismerjük őket. Pedig lehetnének akár ezek is az alap fájdalomcsillapítók... A legtöbb gyógynövényből készült tea kiváló hatásokkal rendelkezik. A gyógynövény teák azért is kiválóak, mert nem pusztán egy problémára koncentrálnak, hanem a szervezet több területén is jótékony hatásokat fejtenek ki.

A gyógynövény teák általában gyulladáscsökkentőek, fájdalomcsillapítóak, élénkítő vagy nyugtató hatásúak, de kiválóak a bőrproblémákra, vízhajtó hatásúak, növelik a bélműködést is.

Minden jótékony hatás mellett a gyógynövény teák fogyasztása azért is rendkívül fontos, mert a test ellenálló-képességén erősíthetünk. Ez azt jelenti, hogy a gyógynövény teákat nem kizárólag betegségekkor érdemes fogyasztanunk, hanem a betegségek elkerülése érdekében is. Arról pedig még nem is ejtettünk szót és sok helyütt ki is felejtik, hogy a gyógynövény teák finomak! Nézzük, hogy a legjobb fájdalomcsillapító gyógynövények milyen más hatással vannak a szervezetünkre. Csodatévő növényként ismerjük a fekete nadálytövet, hiszen a fájdalomcsillapítás mellett kiválóan gyógyítja különféle sebeket, a levele gyulladáscsökkentő is.

Inkább külsőleg, krém és gél formájában alkalmazzák, de teaként is ismert.

A fogyasztást nem szabad túladagolni, mert májkárosító hatása van. A borsmenta elsősorban élénkítő hatásáról ismert, de ugyanúgy gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító is. Hasi fájdalmakra például kiváló, de izom-, ideg- és mozgásszervi fájdalmakra is alkalmazzák. Láz és fájdalomcsillapításra kiváló a fehér fűz barkájából készült forrázat. A gyermekláncfű is szintén külső és belső használatra is alkalmas, belsőleg elsősorban fájdalomcsillapításra alkalmazzák a gyógynövényből készült teát, szabályozza az epeműködést és vízhajtó hatása is ismert. A csalán is hasonló hatásokkal rendelkezik, méregtelenít, vértisztító hatású és immunerősítő gyógynövényként ismert. A gyógynövény teák közül talán az egyik legismertebb, kúraszerűek fogyasztva akár évekre elfelejthetjük a megfázásokat.
 

Gyógynövény teák fájdalomcsillapításra.

Tartalomhoz tartozó címkék: gyógytea fogyasztás gyógytea hatás