Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Gyógynövény teák a tartós egészségért

2021. 03. 10. 12:24:00 Sági Zsolt - HillVital

A teákat már évezredek óta fogyasztja az emberiség, hiszen remek hatásaik vannak és egyes növényekből készült teák bizony gyógyító hatással is rendelkeznek.
 

Az ilyen gyógynövény teák fogyasztása előszeretettel ajánlott a betegségek idején, vagy kúraszerűen.
 

Lényeges kérdés, hogy meddig ajánlatos egy-egy gyógynövényes teát fogyasztani, esetleg van-e maximum idő, ameddig érdemes őket használni. A kérdésre könnyen választ kaphatsz, ha tovább olvasol. A gyógynövény teák hatóanyagai igen sokfélék lehetnek és ez meg is szokta határozni, hogy mely teát meddig érdemes fogyasztani. Általában ezeket a teákat kúraszerűen érdemes fogyasztani, majd a kúra után érdemes szünetet tartani egy kis ideig, hogy a hatóanyagok kifejthessék hatásukat és a szervezetet se terheljük meg.
 

A fogyasztás és a szünet időtartama természetesen mindig a gyógynövénytől függ, ebben pedig szakember tud segíteni.
 

Ha csak hetente 2-3 alkalommal, megelőzés céljából kortyolgatjuk, akkor mellőzhetjük a szünetet.
 

A gyógynövény teák közül az egyik leginkább ajánlott a cickafark tea, amely a nők számára kifejezetten hasznos lehet a menstruáció idején. Hatását tekintve ez a tea sokban hasonlít a palástfűhöz. Leginkább görcsoldóként tartják számon, de ugyanúgy pozitívan hat a menstruáció rendszertelenségére is. A cickafark tea egyik legnagyobb előnye, hogy elősegíti a tüszőérést, szabályozza a ciklust, így a rendellenességek megszűnnek.
 

Ezen kívül enyhíti mind a menstruációs, mind az egyéb hasi fájdalmakat, görcsöket, amelyek igen kellemetlenek a nők számára.

 

Gyakran alkalmazzák hólyaghurut, felfázás idején is, amikor a gyógynövényes teák egyébként rendkívül kellemesek lehetnek a számodra.

 

Ilyenkor napi 2 tea javasolt, és ezzel egyidejűleg ülőfürdőt is elkészíthetsz, ha igény van rá. Ha szereted a természetes megoldásokat, mindenképpen tegyél velük egy próbát! Legkönnyebben gyógynövényboltokban lehet a gyógynövény teákhoz hozzájutni, de egyes drogériák polcain is megtalálhatóak. Sokkal kevesebb mellékhatással járnak, mint bármely gyógyszer és hatásuk is igazolt.
 

Gyógynövény teák az egészség érdekében.