Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Folyadékbevitelre alkalmas gyógyteák

2021. 03. 10. 12:19:00 HillVital - Sági Zsolt

Gyakran fáj a fejed? Nem ritka, hogy szédülésre panaszkodsz, vagy ingerlékeny vagy?
 

Gyorsan zakatol a szíved, és állandó fáradékonysággal küzdesz?
 

Az elégtelen folyadékbevitelnek sajnos számos negatív következménye van, ennek ellenére azonban mégsem figyelünk eléggé arra, hogy a megfelelő mennyiséget magunkhoz vegyük a nap folyamán. A köztudatban általában az van, hogy két és fél liter folyadékra van szükségünk, ám a szakemberek ennél jóval többet javasolnak. Egészen pontosan húsz testsúly kilogrammonként egy litert, ami azt jelenti, hogy például egy hetven kilós embernek három és fél liter folyadékra van szüksége a nap során.

Gyógyteák folyadékbevitelre.

 

De nem mindegy ám, hogy milyen formában fogyasztod el azt!
 

A víz és a gyógynövényteák legalább olyan jó választásnak bizonyulnak, mint a frissen facsart zöldség- és gyümölcslevek. A kávéval, az energiaitalokkal, és főként az alkohollal azonban ajánlott nagyon óvatosnak lenni, hiszen rendkívül kiszárítják a szervezetet. A gyógynövényteák nagy előnye az is, hogy hozzájárulnak a szervezet méregtelenítéséhez, elősegítik a fogyást, megszüntetik a szervezetben lévő gyulladásokat, s ennek jótékony hatásait külsőleg és belsőleg is meg fogod tapasztalni.

 

Egyes teafajtákkal azonban érdemes óvatosnak lenni, ugyanis nagymennyiségben szintén száríthatják a szervezetet. Kaphatóak olyan teakeverékek is, melyek speciálisan egy-egy egészségügyi probléma enyhítésére lettek összeválogatva.
 

A megfelelő gyógynövényteákkal megtámogathatod a fogyókúrád, beindíthatod a súlycsökkentést és a méregtelenítést, de a mindennapi feszültséget is remekül oldhatod. Ne feledd, a felnőtt emberi szervezet körülbelül hetven százalékát víz alkotja, a rendszeres folyadékbevitelről tehát semmiképpen nem szabad elfeledkezned, ha meg szeretnéd őrizni energikusságod és egészséged. A gyógynövényteák már számtalanszor bebizonyították, hogy a természet patikája bizony sok esetben akkor is gyógyírt hozhat a bajokra, ha az orvosságok nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket.
 

Fogyaszd a gyógynövényteákat ízesítve, mézzel és citrommal, vagy akár nélkülük (célszerű nélküle), jótékony hatásuk garantáltan nem marad el!
 

Folyadékbevitelhez fogyassz gyógyteákat!