Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Gyógynövények láz esetére

Gyógynövények láz esetére

Veress Máté - HillVital
2021. 04. 26. 11:43:00

Azt már régebben kifejtettük, hogy a hőemelkedést (38 Celsius alatt) nem kell csillapítani. De a gyógyszereken kívül milyen alternatív megoldás van a magas láz csillapítására?
 

Vannak, akik a vizes borogatást vagy a hűtőfürdőt részesítik előnyben, érdemes azonban a gyógynövényeket is megnézni. Találhatunk azok között is olyanokat, amelyek csillapítják a magas lázat.

Palástfű

Ugyanúgy, mint a cickafarkat, elsősorban a nők gyógynövényének tartják, hiszen a legtöbb női baj esetén hatásos. De azt kevesen tudják, hogy a seb okozta láz esetén is hasznát vehetjük. Teájához egy púpozott teáskanál füvet negyed liter vízzel kell leforrázni, rövid ideig állni hagyni, majd lassanként elkortyolni.
 

Acsalapu

Az acsalapu gyökere erős lázcsillapító hatású, ennek teáját érdemes láz esetén fogyasztani. Napközben 1-2 csészével kortyolgassunk el belőle. 
 

Svédkeserű

Maria Treben, a híres gyógyfüvesasszony által kifejlesztett keserű tartalmaz aloét, mirhát, kámfort, rebarbara- és kurkumagyökeret, sáfrányt, szennalevelet, bábakalács-gyökeret, valamint angyalgyökeret. Svédkeserűt a patikákban, gyógynövényboltokban lehet vásárolni.
 

Kamilla

A kamilla általános fájdalom- és gyulladáscsökkentő, éppen ezért biztonsággal alkalmazható láz esetén is. Nyugtató hatása is van, amely sokat segíthet a fáradt, legyengült szervezetnek.

Napközben 2-3 csésze teát fogyasszunk belőle, de alkalmazhatjuk borogatás formájában is. 
 

Nem árt tudni!

A gyógynövényeket mindig kúraszerűen kell alkalmazni, bár nem mintha ez a gyógyszerekre nem vonatkozna (mégis éjjel-nappal esszük őket, de ez egy másik történet). Betegség és láz esetén érdemes szakember véleményét kikérni. Ha ezt mégsem tesszük meg, mindenképpen olvassuk el és tartsuk be a mellékelt tájékoztatókat.

Gyógynövények láz gyógyításra.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!