Menü

Gyógynövények leégés kezelésére

Sági Zsolt - HillVital
2017. 06. 29. 16:27:00

5+1 gyógynövény napégés kezelésére

Aloe Vera: A benne lévő összetevőknek köszönhetően csökkenti a gyulladást, a fájdalmat, a kivörösödést és a duzzanatot. Érdemes aloét tartalmazó termékkel vagy az aloe levelében található nedvvel bekenni az érintett bőrfelületet.

Fekete nadálytő: Alloin-tartalmának köszönhetően segíti a bőrsejtképződést, és csökkenti a gyulladást. Ezáltal nem csak napégésre, de izomgyulladásra és zúzódásokra is alkalmas.

Kamilla: A kamillás borogatás segíti a károsodott bőrfelület regenerálását, gyógyulását.

Kasvirág: A benne található echinacin megakadályozza a kórokozók bejutását a szövetekbe, ezáltal kiválóan kezelhető vele bármilyen bőrsérülés.

Cickafark: Véralvadásgátló, gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatásának köszönhetően kiválóan alkalmas a leégett bőr kezelésére.

Boszorkánymogyoró: A boszorkánymogyoró-kivonatot tartalmazó szerek kiválóan csökkentik a bőr érzékenységét, valamint a kivörösödést. 

Homoktövis: Magas a regeneráló hatása és a káros UV-sugarakat is blokkolja. Mivel magas a karotinoid és fitoszterol tartalma ezért is annyira hatékony. A hámlást is megakadályozza, nagyon sok fényvédőkrémnek ez az alapja.

Orbáncfű: Nagyon elterjedt már az orbáncfű aminek a virágából nagyszerű főzetet és borogatást lehet készíteni. Jó lehet a sebekre és a napégésre is. Megújítja a bőrt és ránctalanító hatása is van.

Körömvirág: Ez számít az egyik legnépszerűbb gyógynövénynek mivel sokféleképpen fel lehet használni. A belőle készült kenőcs bevált a repedezett bőrre és a nehezen gyógyuló sebekre is. Javítják a bőr öngyógyító képességét, gyulladáscsökkentőek és az immunrendszert is erősítik.

Uborka: Megnyugtatja a bőrt, gyulladáscsökkentő. Sokan úgy használják, hogy karikákra vágják és ráteszik a problémás bőrfelületre vagy a szemekre.

Gyógynövények napégés ellen.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!