Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Tényleg hatékonyak a házi kencék?

2019. 11. 29. 11:50:00 Sági Zsolt - HillVital

Vajon hatékony „gyógymódok” lehetnek a kencék? 

Amikor valamilyen kellemetlen testi állapottól, betegségtől szeretnénk megszabadulni, akkor általában valami tekintélyes, összetett, bonyolult gyógymódot keresünk megoldásnak. Sokszor nem is sejtenénk, hogy egy kedvező testi állapot néha nagyon egyszerű eszközökkel is elérhetőek. Szinte már hihetetlen.

Ilyen eszköz lehet különböző krémek, balzsamok használata.

Ha valaki azt mondaná, hogy egy-egy súlyos betegség egy krémmel enyhíthető lenne, akkor nem biztos, hogy sokan hinnénk neki, pedig könnyen lehet, hogy igazat beszél. Maga a bőrgyógyászat, és a krémek témaköre teljesen alábecsült és félreértelmezett. Köztudatban a bőrgyógyászat nem más, mint ami a bőrön található elváltozások (sömörök, ekcéma, pattanások, szemölcs) gyógyításában segít, és rendszerint krémeket javasol rá. De ez nem igaz. Ez csak egy töredék része a bőrgyógyászatnak, ráadásul a legtöbb bőrbetegség pont hogy nem is bőrgyógyászati kezelést igényel. A bőrgyógyászat lényege a kellemetlen testi állapotok kezelése bőrön keresztül.

Hogyan?

A bőr anatómiai felépítésének segítségével. A külső hámréteg egyedi tulajdonsága, hogy nagymértékben folyadék-, és légáteresztő. Ezt kihasználva a bőrre felvitt hatóanyagok sokkal gyorsabban szívódnak fel, azonnal a véráramba kerülnek, illetve helyszíni alkalmazásuk esetén azonnal, a probléma forrásánál fejti ki a hatásukat. Pontosan ennek a sajátosságnak köszönhető, amiért a bőrgyógyászat előszeretettel alkalmazza a különböző krémeket.

Ez persze kétélű fegyver.

Bőrön keresztül nem csak a jótékony, de a kártékony, mérgező anyagok is sebesen szívódnak fel, és mivel közvetlenül a véráramba kerülnek, ezért nincs semmi, ami megvédené a sejteket, így azok könnyebben megbetegednek. Éppen ezért akkora bolygószintű probléma a kozmetikaipar egésze, hiszen a fürdőszobai, és háztartási szerek teljes háztára „égészség-gyilkos”.

Ebből következik, hogy közel sem mindegy mi az, amit magunkra „kenegetünk”, hiszen sokszor fogalmunk sincs, mekkora károkat okozhatunk. Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni a bőrön keresztüli kezelésekben rejlő lehetőségeket. Az ókori gyógymódok is előszeretettel alkalmaztak pasztákat, pakolásokat, és különböző krémeket. Ezek hatásáért a gyógynövények voltak a felelősek, és már akkor is rájöttek, hogy hiba lenne alábecsülni ezeknek a gyógymódoknak a hatékonyságát.

Őrült fájdalmak, és gyulladások szüntethetőek meg percek alatt csak azzal, hogy a megfelelő hatóanyagok juttatjuk a megfelelő helyre. A HillVital Mesterbalzsam 12 gyógynövény kivonatát és illóolaját tartalmazza, amely harmadik éve egyre nagyobb népszerűségnek örvend a használók körében. Hatóanyagai 100%-ban természetesek, magas minőségűek.

Gyógynövényes krémek, kencék