Barion Pixel
Menü

Gyógyteák betegségmegelőzés céljából

Sági Zsolt - HillVital
2019. 10. 17. 15:22:00

A gyógynövények jótékony hatásai már évszázadok óta ismeretesek, a gyógyteák már nem csak gyógyításban, de a különféle betegségek megelőzésében is kiválóak.

A gyógyteák ugyanis olyan kiváló immunerősítő hatással rendelkeznek, amely képes a szervezetet olyan ellenállóvá tenni, hogy könnyen elkerüljék a különféle betegségek. Másrészt a gyógyteák legtöbbje gyulladáscsökkentő hatása is azért kiváló, mert napi egy, két bögre kellemes gyógytea elfogyasztása a legkisebb – még észrevétlen állapotban lévő gyulladást is megszünteti a testben.

Tippek azok számára, akik „mindig” betegek

Sajnos manapság nagyon sokan rendelkeznek gyenge immunrendszerrel.

Az ellenálló-képesség gyengesége nagyon sok mindenből adódhat, így az erősítésnek is sokrétű és összetett módja ismeretes. Sokan vannak azok, akik egyszerűen mindig köhögnek egy kicsit, mindig tüsszögnek és fújják az orrukat, olyan, mintha egy kicsit mindig betegek lennének, mintha egy kicsit mindig meg lennének fázva.

Beszednek egy-két doboz antibiotikumot, talán enyhülnek a tünetek, majd 1-2 héten belül újra ugyanezek a tünetek jelentkeznek.

Ennek nagyon sok oka lehet. Egyrészt lehet hogy valamilyen kisebb gyulladás a testben, amely nincs teljesen kikezelve – érdemes kivizsgáltatni egész szervezetünket, hogy megtudjuk, honnan is indul a betegség, és annak kiindulási pontját gyógyítani, hogy a tünetek is végleg megszűnhessenek. Másrészt ez annak is lehet a következménye, hogy a szervezet annyira le van gyengülve, hogy egyszerűen újra és újra megtámadja valamilyen vírus vagy baktérium.

Az állandó betegeskedés oka a szervezet kimerültsége és akár a stressz is lehet.

Fogyasszunk gyógyteákat.

A gyógyteák segítenek, hogy immunrendszerünk a megfelelő védelmi szintet tudja elérni, hogy ellenállóvá válhasson a különféle baktériumok és vírusok ellen. A gyógyteák immunerősítő hatásúak és gyulladáscsökkentőek, a gyógyteák különféle jótékony hatása ismert még, tisztítóak, tehát megszabadítják a szervezetet a felesleges salakanyagoktól, frissítőek is lehetnek, tehát fogyasztásuk akár a kávé vagy a más koffeintartalmú italok helyett is érdemes, illetve nyugtató hatásúak is lehetnek, például a citromfű és a levendula gyógyteák keveréke rendkívül kellemes és nyugodt alvást biztosít, bármilyen fáradt vagy megterhelt nap után.

A gyógyteák kellemes ízűek, hatásukat legjobban akkor fejti ki, ha nincsenek édesítve, de egy kis méz soha nem árthat meg. Igyunk gyógyteákat, és erősítsük szervezetünket.

Gyógyteák betegségmegelőzésre

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!