A gyömbér csípős íze a meleg és a hideg időszakban egyaránt kívánatos. A belőle készített szörpöt bármelyik évszakban fogyaszthatjuk. A gyömbér remek fertőtlenítő, rendbe teszi az emésztést, hatékony hányinger, émelygés, menstruációs görcsök esetén is. Erősíti az immunrendszert, támogatja a működését, rendszeres fogyasztása mindenkinek ajánlott.
Gyömbérszörp
Hozzávalók:
- diónyi gyömbér karikákra szeletelve
- 1 l víz
- 2 citrom, karikákra szeletelve
- 60 dkg nyírfacukor
Elkészítés:
A felkarikázott gyömbért a citromszeletekkel együtt egy nagy tálba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap feltesszük főni, hozzáadunk 1 liter vizet és a nyírfacukrot. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik. Azután tiszta üvegekbe szűrjük, és szorosan lezárjuk. Az üvegeket kb. 5 percig fejtetőre állítjuk, majd hagyjuk lassan kihűlni.