Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Így készítsünk gyógynövényből szörpöt: gyömbérszörp

2021. 06. 24. 11:39:00 Veress Máté - HillVital

A gyömbér csípős íze a meleg és a hideg időszakban egyaránt kívánatos. A belőle készített szörpöt bármelyik évszakban fogyaszthatjuk. A gyömbér remek fertőtlenítő, rendbe teszi az emésztést, hatékony hányinger, émelygés, menstruációs görcsök esetén is. Erősíti az immunrendszert, támogatja a működését, rendszeres fogyasztása mindenkinek ajánlott. 
 

Gyömbérszörp
 

Hozzávalók:
 

- diónyi gyömbér karikákra szeletelve

- 1 l víz

- 2 citrom, karikákra szeletelve

- 60 dkg nyírfacukor
 

Elkészítés:
 

A felkarikázott gyömbért a citromszeletekkel együtt egy nagy tálba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap feltesszük főni, hozzáadunk 1 liter vizet és a nyírfacukrot. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik. Azután tiszta üvegekbe szűrjük, és szorosan lezárjuk. Az üvegeket kb. 5 percig fejtetőre állítjuk, majd hagyjuk lassan kihűlni.
 

Gyömbérszörp recept.