Egészen különleges íze van ha a halat és a curryt kombinálod. Ráadásul nagyon egészséges is. Minden érdemes elkészítened ezt az ételt.
Mutatjuk is a hozzávalókat 4 személyre.
- 2 evőkanál kókuszolaj
- Negyed csésze finomra vágott gyömbér
- 1 csokor újhagyma, a fehér része apróra vágva, a zöld része vékonyra szeletelve
- 3/4 csésze friss currylevél
- 2 db hosszú zöld chili, apróra vágva
- 1 teáskanál őrölt kurkuma és egy egész kardamom
- 4 paradicsom felvágva
- 400 ml kókusztej
- 800 g bőr nélküli fehér hal, 10 cm-es kockákra vágva
- 2 evőkanál halszósz (ezt lehet vásárolni élelmiszerboltokban)
- 1 evőkanál limelé, plusz néhány szelet a tálaláshoz
- 1 teáskanál porcukor
Nézzük az elkészítést:
1. Melegítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Add hozzá a gyömbért és az újhagyma fehér részét, és kevergetve főzd 5-6 percig, amíg megpuhul. Keverd hozzá a curryleveleket, a chilit és a fűszereket, majd add hozzá a paradicsomot, kókusztejet és 1/2 csésze (125 ml) vizet, forrald lassú tűzön, és főzd 15 percig, vagy amíg kissé meg nem puhul.
2. Add hozzá a halat, és főzd további 8-10 percig, amíg a hal meg nem fő. Ízesítsd a halszósszal, a lime levével és cukorral.
3. Szórd meg a sült curry levelekkel és finomra vágott zöld újhagymával, és lime-karikákkal.