Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Finom és egészséges kombináció a hal és a curry

2022. 01. 06. 11:43:00 Veress Máté - HillVital

Egészen különleges íze van ha a halat és a curryt kombinálod. Ráadásul nagyon egészséges is. Minden érdemes elkészítened ezt az ételt.

 

Mutatjuk is a hozzávalókat 4 személyre.
 

-          2 evőkanál kókuszolaj

-          Negyed csésze finomra vágott gyömbér

-          1 csokor újhagyma, a fehér része apróra vágva, a zöld része vékonyra szeletelve

-          3/4 csésze friss currylevél

-          2 db hosszú zöld chili, apróra vágva

-          1 teáskanál őrölt kurkuma és egy egész kardamom

-          4 paradicsom felvágva

-          400 ml kókusztej

-          800 g bőr nélküli fehér hal, 10 cm-es kockákra vágva

-          2 evőkanál halszósz (ezt lehet vásárolni élelmiszerboltokban)

-          1 evőkanál limelé, plusz néhány szelet a tálaláshoz

-          1 teáskanál porcukor

 

Nézzük az elkészítést:
 

1.       Melegítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Add hozzá a gyömbért és az újhagyma fehér részét, és kevergetve főzd 5-6 percig, amíg megpuhul. Keverd hozzá a curryleveleket, a chilit és a fűszereket, majd add hozzá a paradicsomot, kókusztejet és 1/2 csésze (125 ml) vizet, forrald lassú tűzön, és főzd 15 percig, vagy amíg kissé meg nem puhul.
 

2.       Add hozzá a halat, és főzd további 8-10 percig, amíg a hal meg nem fő. Ízesítsd a halszósszal, a lime levével és cukorral.

3.       Szórd meg a sült curry levelekkel és finomra vágott zöld újhagymával, és lime-karikákkal.

 

Gyors currys hal recept.

Tartalomhoz tartozó címkék: curry hal hal hatásai halfogyasztás