Ha szereted a halat, akkor miért ne készítenél belőle pitét? Adunk hozzá egy nagyszerű és gyors receptet. Nagyjából 30 perc alatt elkészíthető 4 személyre.
Ezekre lesz szükséged az elkészítéshez:
- 1 csésze (250 ml) tej
- 2 tojás, enyhén felverve
- 1 evőkanál kapor, apróra vágva
- 1/2 csésze (140 g) sűrű joghurt
- 1/2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 x 150 g füstölt lazac filé
- 1 csésze (120 g) fagyasztott borsó, felolvasztva
- 1 édeskömény, nagyon apróra vágva
- 8 lap rétes tészta
- 100 g sótlan vaj
- Citromszeletek a tálaláshoz
Most pedig nézzük az elkészítésének a menetét, pontokba szedve.
1. Melegítsd elő a sütőt 180 C-ra.
2. Egy tálban keverd össze a tejet, a tojást, a kaprot, a joghurtot és a paprikát. Oszd el a lazacot, a borsót és az édesköményt négy 350 ml-es tűzálló edényben, majd öntsd bele a tejes keveréket. Helyezd 2 réteslapot egy tiszta munkafelületre. Kend meg vajjal, majd morzsold össze, és enyhén helyezd a pite töltelék tetejére.
3. Süsd 30 percig, vagy amíg a tészta aranybarna és ropogós nem lesz. Kissé hűtsd le ezután. A pitéket citromkarikákkal tálalhatod.