Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Gyulladáscsökkentő gyógynövények a te szolgálatodban!

2021. 06. 04. 11:33:00 HillVital - Sági Zsolt

A gyulladáscsökkentő gyógynövények nem kínálnak se többet, se kevesebbet annál, mint amit az elnevezésük is sugall: a szervezetedben jelenlévő, problémákat generáló gyulladásos folyamatok mérséklését.
 

Hogy ez miért olyan nagy prioritás?

 

Az első, ami erre a válaszra evidens feleletként felmerülhet a fájdalom megszüntetésének (valljuk be fajsúlyos) ténye. Valóban ez is roppant fontos. Ahogy a góc minimalizálódik, úgy tűnhetnek el a fizikai tünetek. De ez csak a felszín. Mivel ez a leginkább érezhető, érzékelhető „réteg”, így érthető, ha pusztán ennek hallatán örömöt érzel, ám az alábbiak még több okot adnak a boldogságra.

 

A gyulladás ugyanis egy, a szervezetedbe nem való, negatív láncreakció. A fájdalom már csak egy következmény. A gyógyulás csak úgy indulhat be, ha nincs irritáció a testedben. Amíg a sejtjeid készültségben állnak, amíg erejüket meghaladva próbálják legyűrni a rájuk támadó olykor kívülről, néha belülről érkező molekulákat, addig képtelenek másra koncentrálni. A gyakorlat nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy abban a percben, hogy megszűnik az ostromállapot, elindulhat a gyógyulás.
 

A gyulladáscsökkentő gyógynövények csodája
 

A fájdalomcsillapítás mellett tehát tevékenyen hozzájárulhatsz ahhoz, hogy szervezetedben beinduljanak az öngyógyító folyamatok. Azzal, hogy sejtjeidet tehermentesíted (köszönhetően a gyulladás fokának mérséklésének) hihetetlenül felgyorsíthatod a rehabilitációdat, regenerációdat.
 

A gyógynövények túlzás nélkül állíthatóan csodák. A természet természetes fegyverei. Olyan alternatívák, amik évezredek óta, töretlenül javulást, jobbulást, gyógyulást, nemcsak ígérnek, hanem garantálnak.
 

A gyulladáscsökkentő gyógynövények között mindenképp meg kell említeni az indiai fűszerkeverék egyik legfontosabb fűszerét, a kurkumát. Szintén említésre méltó még a gyömbér, és a Csili paprika fűszerként használt őrleménye a Cayenne-bors is. Továbbá ide sorolható a szegfűszeg, a fokhagyma, a zsálya és végezetül, de nem utolsó sorban a piperin tartalmú fekete bors is.
 

Gyulladáscsökkentő gyógynövény, zsálya