A gyümölcssaláta azért nagyszerű étel, mert az év bármely szakában elkészíthető. Télen lehet befőttből, konzervből és déligyümölcsökből. Ilyenkor nyáron pedig bármilyen idényjellegű gyümölcsből isteni gyümölcssalátákat lehet készíteni. Most egy ilyet ajánlunk.
Hozzávalók:
- 2 db őszibarack
- 1 cikk görögdinnye
- 1 cikk sárgadinnye
- 1 kisebb fürt szőlő
- 1 db alma
- citrom
- pici fahéj, méz
- pár szem dió
Elkészítés:
A gyümölcsöket alaposan megmossuk, az őszibarackot és az almát nem muszáj meghámozni. Felkockázzuk a gyümölcsöket, s egy tálba tesszük. Megszórjuk pici fahéjjal, pici mézet is csorgathatunk rá. Jól összekavarjuk, csavarunk bele egy kis citromot. Poharakba töltjük, tetejére díszítésként diót teszünk, és már ehetjük is az isteni gyümölcssalátát.