Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Hasznos sütési tippek

Hasznos sütési tippek

Veress Máté - HillVital
2021. 02. 04. 12:26:00

Előbb a kelt tésztákhoz adunk pár sütési tippet:
 

Az élesztő, amellyel a tésztát készítjük, mindig friss és jó illatú legyen, ezért mindig ellenőrizzük sütés előtt a minőségét.

 

Ahhoz, hogy a tészta jól megkeljen, a lisztet feltétlenül át kell szitálni.

A tészta gyúrásánál és kelesztésénél kerüljük a hideg levegőt, lehetőleg legyen meleg a konyhában.
 

Amikor kelt tésztát készítünk, minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen, ellenkező esetben nehezebben kel meg a tészta.
 

Az élesztőt 30 – 35 fokra felmelegített tejben kell megfuttatni, mert az ennél melegebb vagy hidegebb tej hatására az élesztőgombák veszítenek a hatékonyságukból.
 

A sót akkor tegyük a tésztába, miután hozzáadtuk a felfuttatott élesztőt.
 

A tejfölt a tészta összedolgozásának a vége felé tegyük a tésztába, mert így könnyebben megkel a tészta!

 

Mindig száraz kézzel kell dagasztani a tésztát!
 

A tésztát ne kelesszük tovább, mint amit a recept ír, mert ez ront az állagán. 3 óra szinten minden sütemény kelesztéséhez elég.
 

Mielőtt az előkészített kelt tésztát a sütőbe tennénk, hagyjuk még kelni 15 – 20 percig a tepsiben. Sokkal szebb és magasabb lesz a süteményünk.
 

Sütés előtt a süteményt kenjük le felvert tojássárgájával, hogy szép fényes legyen.
 

Ha szeretnénk, hogy a süteményünk szép nagyra nőjön, akkor süssük alacsony lángon!
 

Puha vajat használjunk a tésztához, ne pedig olvasztottat.
 

A sütemények finomabbak és porhanyósabbak lesznek, ha a tésztába csak tojássárgáját teszünk.
 

Minél több zsiradékot és kevesebb folyadékot tartalmaz a tészta, annál omlósabb lesz.
 

Nyújtsuk a tésztát minél vékonyabbra, így jobban érezhető a töltelék íze.
 

Ahhoz, hogy a gyümölcsös sütemény alja száraz maradjon, szórjuk meg a tésztát keményítővel, és csak utána tegyük rá a tölteléket.
 

Közepes hőfokon süssük a töltött süteményeket, hogy a töltelék ne száradjon ki.
 

A piskótát egy cérnaszállal vagy damillal is megpróbálhatjuk felszeletelni, ha nem akarjuk, hogy morzsálódjon. De ezt a módszert használhatjuk akkor is, ha a piskótát kétfelé akarjuk vágni, és meg akarjuk tölteni.

 

A porhanyós süteményeket akkor vegyük ki a sütőformából, amikor kihűltek.
 

Ne vágjuk fel forrón a süteményt! Ha mégis melegen kell szeletelnünk, akkor mártsuk a kést forró vízbe, töröljük meg, és már vághatjuk is a süteményt.
 

Reméljük, hogy hasznát vesszük ezeknek a tanácsoknak.

Hatásos sütési tippek mindenki számára.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Hamarosan itt az allergiaszezon, amely sokak életet keserítheti meg. Mit tehetnük ellene és mire érdemes odafigyelni? Az ingyen letölthető elektronikus könyvben választ kapsz erre!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.