Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ezek a gyógynövények álmot hoznak a szemeidre

2022. 01. 20. 09:14:00 Veress Máté - HillVital

Nagyon sok ember szenved álmatlanságban. Ez teljesen független kortól és nemtől is. Minden korosztály szenvedhet álmatlanságban. És tudnod kell, hogy ez egészségügyi kockázatokkal is járhat. Azonban a jó hír az, hogy gyógynövények segítségével kezelhető az álmatlanság.

 

Nem csupán a megfelelő táplálkozás és a rendszeres mozgás fontos, hanem a megfelelő és pihentető alvás is nagyon fontos. Ha nem történik meg a megfelelő alvás, akkor a szervezet nem tud regenerálódni és feltöltődni valamint az energia is elfog fogyni. Kialakulhat az álmatlanság miatt kedvtelenség, rossz közérzet, depresszió és agresszió is.
 

Nézzük most azonban, hogy milyen természetes megoldások léteznek. Lehet alkalmazni illóolajként az ágy mellett. Az egyik legjobb a levendula, de nézzük pontról-pontra az összeset.

 

Orbáncfű

Az orbáncfű egy nagyszerű sebolaj és fájdalom, gyulladáscsillapító gyógynövény. Alkalmazható még idegbántalmak ellen is. A tinktúrája nagyon jó álmatlanság ellen is, amit akár a bőrbe is dörzsölhetsz.
 

Kamilla

Orvosi székfűnek is nevezhető a kamilla. Az egyik legértékesebb gyógynövénynek számít hazánkban. Több problémára is jelenthet gyógyírt a kamilla. Használható gyulladások, láz és gyomorpanaszok ellen is. Egy csésze kamillatea bármelyik napszakban hasznos lehet álmatlanság ellen, de a legjobb lefekvés előtt lehet.
 

Levendula

A levendula virága akár finom fűszer lehet az ételek számára, és nagyszerű nyugtató hatása is van. Az álmatlanság egyik legjobb gyógymódja. A már említett levendula illóolaj nagyszerű lehet, csak ha cseppentesz néhányat a párnádra, vagy akár lehet vásárolni levendula párnát is.
 

Medvehagyma

Leginkább tavasszal érhető el a medvehagyma. Alkalmazható bélproblémák, gyomorproblémák, szédülés, fejfájás és szédülés ellen is. De az álmot is képes elhozni. Szárított formában az ételekhez lehet adni.

Álomhozó gyógynövények.