Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Hatásos módszerek a pikkelysömör kezelésére

2022. 08. 31. 09:46:00 Veress Máté - HillVital

Azt érdemes tudnod, hogy a pikkelysömörnek minden kezelése a tünetek enyhítésére, megszüntetésére irányul ami segít az átmeneti tünetmentességben. Oki kezelése sajnos még nem létezik. Enyhe pikkelysömör esetén helyi kezelést javasol a bőrgyógyász.

 

A plakkokra sok esetben szteroid tartalmú kenőcsöket szoktak ajánlani, azonban vannak gyógynövényes balzsamok, tusfürdők is amelyek segíthetnek a pikkelysömör enyhítésében és nincsenek mellékhatások sem.Súlyosabb esetben már a helyi kezelés mellett ajánlott szokott lenni a gyógyszeres terápia is sajnos.
Nagyon jó hatásuk van az A-vitamin szintetikus származékainak, a retinoidoknak, amelyek képesek normalizálni a szarusodás folyamatát. Alkalmas lehet még a pikkelysömörre a fénykezelés is. Szokták alkalmazni mind az UVA és az UVB spektrumú fényt is.


A pikkelysömörös betegek szeretnének a komfortérzetük és a megjelenésük érdekében javítani az állapotukon és ez nem is meglepő. Még fontos megemlíteni, hogy a rendszeres tisztálkodás nagyon fontos egy pikkelysömörös betegnél. Ez csökkenti a száraz bőr viszketését, de egy megfelelő gyógynövényes készítménnyel a plakkokat is eltávolíthatod. Éppen ezért ajánljuk a HillVital Derma Tusfürdőt amit kifejezetten a pikkelysömörös bőr tisztítására készült. A gyógynövény tartalma miatt segíthet neked az alhalt plakkok eltávolításában.

Mivel minden ember adott genetikai állománnyal rendelkezik, ezért sajnos valódi megelőzésről nem igazán lehet beszélni. A tünetek kialakulását viszont meg kell próbálni elkerülni. Óvni kell a bőrt a sérülésektől, a bőrgombától és a fertőzésektől. Érdemes óvakodni a napégéstől is valamint a pszoriázist provokáló gyógyszerektől is. Ezekről érdemes kikérdezni egy szakorvost, hogy melyek azok. Mindenképpen kezelni kell a gócos mandulákat és a rossz fogakat is.

Valamint nem árt még, ha a beteg egészségesebb életmódot él. Ez azt jelenti, hogy érdemes elhagyni a dohányzást ás az alkoholfogyasztás is. Ajánlott minél több zöldséget és gyümölcsöt is fogyasztani valamint csökkenteni kell a túlzott cukor és zsírbevitelt is. Jó módszer lehet még a rendszeres méregtelenítés is.

Hatásos módszerek a pikkelysömör kezelésére.