Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Most megtudhatod, hogy mikor hatékony a mozgás

2021. 06. 04. 12:17:00 Veress Máté - HillVital

Nagyon sok embernek az is nagy kihívás lehet, hogy egy kis időt is szánjanak a testmozgásra. Lehet nem is gondolnád, de az edzés időpontja nagyon fontos mert lehet ezen múlhat a hatékonysága.
 

Aki fogyni szeretne, annak érdemes egy edzéssel indítani a napot. A reggeli edzés lehet az egyik legjobb módszer arra, hogy az elraktározott zsír elégjen. A testben lévő hormonok reggel a legideálisabbak arra, hogy lefogyj minél hamarabb.


Ráadásul a reggeli edzés után nem lesz annyira nagy az étvágyad, így sokkal könnyebb megakadályozni a kilók felkúszását. A reggel 7 órai edzés segít átállítani a szervezet belső óráját, ennek hála sokkal éberebb leszel a délelőtti órákban, este viszont korábban leszel álmos.

 

A reggeli testmozgás segít megőrizni a mentális egészséget és sokkal hatékonyabb is leszel. A reggeli mozgás csökkenti a stressz szintet is. Fontos, hogy úgy érdemes reggel edzeni, hogy nem késő este fekszel le mert nem lesz elegendő energiád. Ha mindig későn fekszel le, akkor inkább válassz egy számodra jobban alkalmas időpontot.

 

A délutáni edzés is nagyon jó, majdnem annyira mint a reggeli. Mivel ilyenkor már túl vagy a nap első kettő étkezésén és nagy erőbedobással tudsz edzeni. Egy délutáni edzéssel nagyszerűen át lehet vészelni a sok embernél előforduló fáradtságot és az energia-szint csökkenést. Nagyon sokan csak munka után, este tudnak az edzésre időt szakítani, ez se rossz időpont viszont számolni kell vele, hogy a mozgás annyira felpörgethet, hogy nem tudsz elaludni majd. Mindent összevetve a legtöbb előnye a reggeli edzésnek van. Ami viszont a legfontosabb, hogy minden szakember azt állítja, a sportra nem létezik rossz időpont. Érdemes heti 2-3 alkalommal időt szakítani a sportra.

Most kiderül, hogy mikor hatékony a mozgás.