Menü
FIGYELEM! SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK

Ünnepi szállítás

Tisztelt Vásárlónk!

Értesítjük hogy a karácsonyi időszak miatt a futárszolgálatnál rendkívül megnövekedett a csomagszám, ezért nem tudjuk megígérni a 24 órás szállítást, előfordulhat 2-3 munkanapos késés. Abban az esetben ha reggel kap sms-t és/vagy emailt arról, hogy szállítja a futár, akkor fog érkezni. Ha nem kap ilyen üzenetet, akkor kérem ne várja a csomagot.
Ügyfélszolgálat: 0642/783-718; info@hillvital.com

Türelmét megköszönve, HillVital csapata

ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A hátgörcs lehetséges okai

A hátgörcs lehetséges okai

Sági Zsolt - HillVital
2020. 02. 27. 14:27:00

A görcsölő hátfájás egy igen gyakori tünet.

Leggyakrabban a kimerítő munkától, edzéstől jönnek létre és okoznak fájdalmat.

Az izomgörcsök különböző módon jelentkezhetnek harántcsíkolt izom, valamint simaizom esetében.

Milyen okai lehetnek az izomgörcs kialakulásának?

Az izommozgások alapjai az izomrostok és az azokat alkotó izomfonalak finom szerkezetében rejlik. Az utóbbiakat szabályosan, egymással párhuzamosan elhelyezkedő fehérjeszálak alkotják. Az ingerület-átvitelhez nátrium-, az izomműködéshez kalcium- és magnézium-ionokra van szükség. Nem hiányozhat az oxigén és a különböző tápanyagok sem, amihez elengedhetetlen a megfelelő vérkeringés is. Ha ezek mennyisége, vagy a normális aránya felborul, kialakul az izomgörcs.

Mielőtt bármiféle otthoni kezelésbe kezdenénk javasolt egyeztetni az orvossal, ugyanis egyes mozgásformák könnyedén árthatnak is.

Hogyan kezelhető a hátgörcs?

A görcs okozta fájdalom nyugvó pozícióban is erős lehet, azonban mozgás közben még inkább felerősödhet. A makacs fájdalom nagyon nehezen múlik el, azonban gyakran megtéveszthet minket. Bár úgy érezzük, hogy a fájdalom elmúlt, egy-egy hirtelen alkalommal visszatér.

Helyi fájdalomcsillapítók használata:

Ha a fájdalom már olyan mértékű, hogy fájdalomcsillapítóra van szükség, akkor első soron a nem szteroid tartalmú krémek, tapaszok javasoltak. Ezek, mivel közvetlenül a fájdalom helyén fejtik ki hatásukat, igen hatékonynak bizonyulnak. Emellett ha lehetőségünk is van rá, kérjünk masszírozást.

Jeges borogatás:

Mivel a hideg lelohasztja a duzzanatot és összehúzza az ereket. ennek köszönhetően a szervezet elkezd több vért szállítani az adott helyre. Ez hozzájárul az anyagcsere-salakanyagainak eltávolításához. Ezt azonban nem szabad sokáig alkalmazni, mert akár káros is lehet.

Ezekkel az otthon is elvégezhető tornagyakorlatokkal megőrizhetjük a hátunk egészségét.

Nagyon sokat tehetünk a hátunk egészségéért, ha a testsúlyunkat egészséges szinten tartjuk, és fitt életvitelt élünk (rendszeres testmozgás, pl. napi 30 perc séta).

Az egyik legerősebb izom a testünkben a nagy farizom. Ez felelős a csípő mozgásáért séta közben. Ha gyenge ez az izmunk, akkor rossz testtartás és hátfájás lehet az eredménye. A hídgyakorlattal azonban ezt is könnyedén megmozgathatjuk. Feküdjünk hátra, de a talpunk maradjon a földön, és a kezünket helyezzük a testünk fölé.

Addig emeljük a csípőnket, míg nem lesz egy vonalban a combunk és a felsőtestünk, miközben a vállunk a földön van. Tartsuk ki néhány másodpercig, ezután engedjük vissza a csípőnket. Ismételjük 15 alkalommal.

Erősítsünk lábemeléssel! A csípőízület megerősítésére az egyik legjobb gyakorlat az oldalsó lábemelés. Legalább 2 másodpercig tartsuk a lábunkat oldalsó lábemelésnél, ezt ismételjük néhányszor, azután forduljunk át a másik oldalunkra, és a másik lábunkat emelgessük!

A felülés is nagyon hasznos lehet. Erősíti a hasfalunkat, de ne a hagyományos módszert alkalmazzuk, mert az gerincterhelő. Feküdjünk a hátunkra hajlított térddel, majd keresztezzük a karjainkat a mellkasunk felett és lélegezzünk mélyeket. Lassan emeljük fel a vállainkat, de a hát alsó része maradjon lent. A nyakunkat tartsuk egyenesen, és nézzünk a plafon felé. Egy rövid ideig tartsuk ki, majd vissza a kiindulási ponthoz. Ezt ismételjük 10-szer.

Görcsöl a hátam

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Karácsony 2021
Közeleg a szeretet ünnepe, a Karácsony! Ha te is szeretnéd meglepni szeretteidet, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen a legnagyobb ajándék az egészség! Értesülj karácsonyi akciónkról és ajándékozz te is egészséget karácsonyra!
 
Tartalomhoz tartozó címkék: hátfájás hátfájdalom
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.