Így készíthetünk almás-fahéjas italt
Egy korábbi téma kapcsán érintettük az almás-fahéjas vizet, és kértétek a receptet, így közkívánatra mutatunk egyet, íme:
– mivel vannak, akik most csatlakoztak a témához, előtte beszéljünk egy kicsit arról, hogy miért szuperegészséges az alma+fahéj kombinációja!
Segíti az emésztést, magas a vitamin-, foszfor- és almasavtartalma. Szabályozza, támogatja a vese és a máj működését. Erős méregtelenítő (pl. pattanások kezelésekor is szokták javasolni), amit a népi tapasztalat is alátámaszt, hiszen megfigyelték, hogy ahol sok almát fogyasztanak, köszvényes beteg nemigen fordul elő. A friss almalé üdítő, és a kiválasztást fokozó ital. Láz, különböző gyulladások, rekedtség, álmatlanság, köszvény és emésztés körüli zavar esetén javasolják.
A fahéj
A fahéj gyógyító hatásáráról és hasznosságáról vaskos könyvek oldalait lehetne megtölteni. Alapvetően nagyon erős gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, vírus- és baktériumölő.
Késlelteti a gyomor kiürülését is, csökkentve így az éhségérzetet, és javítva a fogyókúrák sikerét. Naponta 3-4 gramm őrölt fahéj elfogyasztásával megszűnnek az emésztési panaszok, a puffadás és gyorsabban le lehet adni a fölösleges kilókat.
Továbbá táplálkozási szakértők egyöntetű véleménye szerint a fahéj csökkenti a vércukorszintet, ugyanis hatóanyagai csökkentik a szervezet inzulintermelését azáltal, hogy fokozzák az inzulinreceptorok érzékenységét. Emellett az is bizonyított, hogy csökkenti a koleszterin szintet.
Az almás-fahéjas ital receptje:
Hozzávalók:
- 2 liter víz
- 1 közepes alma
- 2 rúd fahéj
Tölts meg egy kannát vízzel, és tégy bele egy nagyjából hat részre vágott almát. Helyezz mellé két rúd fahéjat is egészben, illetve kisebb darabokra törve. Tedd a hűtőbe egy fél órára, hogy az ízek összeérjenek.
Ez az ital a 2 hozzávaló minden pozitív tulajdonságát ötvözi, ugyanis gyorsítja az anyagcserét, méregtelenít, energiával lát el, és mivel vízzel kell inni, ezért hidratál is. Kávé helyett is iható!
Próbáld ki te is ezt a nagyszerű italt!