Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Kocsonya készítés házilag

2020. 12. 21. 14:53:00 Sági Zsolt - HillVital

A kocsonya egy igen közkedvelt étel, melyet házilag is könnyedén elkészíthetünk!

Most egy nagyon finom házi kocsonya receptjét közöljük ami magas kollagéntartalommal rendelkezik.
 


 

Hozzávalók kb. 4 adagra:
 

- 1,5 kg sertésköröm

- 50 dkg csont nélküli bőrös sertéscsülök

- 5 l víz

- 2 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa

- 2 db  sárgarépa

- 1 fej fokhagyma

- 2 fej vöröshagyma

- 1 teáskanál egész feketebors

- 2 evőkanál só
 

Elkészítés:
 

A kocsonyának való körmöket és csülköt alaposan megtisztítjuk, megmossuk, és egy lábasban feltesszük főni. Az első levét, ha felfőtt, leöntjük. Utána újból megmossuk, és tiszta vízben újra feltesszük főni. Belerakjuk a fehér-és a sárgarépát, fokhagymát, vöröshagymát, feketeborsot és a fele sót. Majd lassan főzzük 4-5 órán keresztül. Ha megfőtt, hozzátesszük a többi sót is, az elfőtt levet pótoljuk. A húsokat kivesszük, a levet leszűrjük. Aki nem szereti túl zsírosan, ilyenkor leszedheti a tetejéről a zsírját. Ezt lehet szűrőkanállal vagy papírtörlővel. Megvárjuk, míg kihűl. A körömről lefejtjük a bőrt. Ha jól megfőtt, könnyen le fog jönni, majd a hússal együtt elosztjuk a tányérokon. Mindegyikre rászedjük a levet, majd hűvös helyre vagy hűtőbe rakjuk. Ha megdermednek, a tetejét fűszerpaprikával díszíthetjük. 
 

Házi kocsonya készítés