Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Egy nagyon finom, házi magyaros vajkrém recept

2023. 05. 24. 09:12:00 hillvital.hu

Az alábbiakban egy nagyon finom magyaros vajkrém receptet mutatunk be, melyet te is könnyedén elkészíthetsz. Az egyik fontos hozzávaló a kápia paprika aminek nagyszerű élettani hatásai vannak. 
 

A kápia paprika fogyasztása elősegítheti az emésztést. A capsaicin serkentheti az emésztőnedvek termelődését, ami segíthet az étel emésztésében és felszívódásában. Ezenkívül a kápia paprika gazdag rostokban is, amelyek hozzájárulnak az egészséges emésztéshez és a székrekedés megelőzéséhez. A kápia paprika magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, köztük A-, C- és E-vitaminnal, valamint karotinoidokkal, például béta-karotinnal. Az antioxidánsok segítenek a szabadgyökök semlegesítésében és a sejtek védelmében, ami hozzájárulhat az egészség megőrzéséhez és a krónikus betegségek kialakulásának kockázatának csökkentéséhez. 
 

A kápia paprika gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. A benne található capsaicin képes csökkenteni a gyulladást, amely jótékony lehet például az ízületi gyulladás vagy más krónikus gyulladásos betegségek esetén. 

A kápia paprikában található vitaminok és antioxidánsok támogatják a szív- és érrendszer egészségét. Az A- és C-vitaminok például hozzájárulhatnak az egészséges vérerek fenntartásához és az érrendszeri gyulladás csökkentéséhez, ezáltal csökkentve a szívbetegség kockázatát.


Hozzávalók a magyaros vajkrém házilag történő elkészítéséhez

 

- 2 db kápia paprika (piros)

- 15 dkg natúr krémsajt

- 8 dkg vaj

- 1 csipet só

- 1 csipet őrölt fehérbors

- 1 csipet őrölt köménymag
 

Elkészítése:

A paprikákat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, majd előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük. A sült paprikákat kivesszük a sütőből, és egy jól záródó fedeles műanyag dobozba tesszük, majd 15 percig állni hagyjuk. Ezután a paprikákról lehúzzuk a héját, eltávolítjuk a magházát és a magokat, majd félretesszük, hogy teljesen kihűljön. Turmixgépbe tesszük a krémsajtot, a vajat, a paprikákat és a fűszereket, és összeturmixoljuk. Hűtőbe tesszük, hogy szépen összeérjenek az ízek. Teljes kiőrlésű kenyérre kenve, friss zöldségekkel tálaljuk.

Magyaros vajkrém a kenyéren