Ezt a pizzakrémet használhatjuk magára a pizzára, vagy akár kenyérre, de csinálhatunk belőle pizzás kiflit is.
Nézzük is a hozzávalókat:
- 4 fej vöröshagyma
- 1.5 kg paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- fél mokkáskanál kakukkfű
- 3 mokkáskanál só
- 5 babérlevél
A paradicsomokat nyomjuk át paradicsompasszírozón. A hagymát és a fokhagymát pépesítsük, és a fűszerekkel együtt tegyük egy lábasba! Takaréklángon főzzük jól össze (ez nagyjából 2 óra). Az állagának a szósz és a krém között kell lennie. Ha ez kész, akkor szedjük ki belőle a babérleveleket, majd töltsük kimosott üvegekbe forrón, és hagyjuk kihűlni száraz dunsztban. Amikor kivettük a dunsztból, nézzük meg, hogy minden kupak homorú-e. Ha nem homorú valamelyik, akkor nem alakult ki a tartóssághoz szükséges vákuum.
Ez azt jelenti, hogy nem jó a kupak. Ekkor az a teendő, hogy újra forraljuk a szószt, és egy másik kupakkal beletesszük a száraz dunsztba újra. Ha homorúak a kupakok, akkor már mehet is a kamrába vagy a polcra, ugyanis kész a finom, tartósítószer-mentes szószunk, amit bármikor felhasználhatunk. Felbontás után ajánlott hűtőbe tenni, mivel nincs benne tartósítószer.