Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Előzzük meg a bőrproblémák kialakulását öko tisztítószerek használatával.

2021. 05. 25. 12:55:00 Kovács Krisztina - HillVital

A hagyományos tisztítószerek gyakran okoznak allergiát, mert agresszív vegyi anyagokat tartalmaznak.

 

A mosógépből kivett ruhákon is maradnak mosószer, öblítő maradványok amik felkerülnek a bőrünkre és irritálhatják. Sok  esetben már nagyon súlyos bőrproblémák alakulhatnak ki.

 

Sajnos sok olyan vegyi anyag van ami bekerült a szervezetünkbe és még négy év múltán is kimutatható a jelenléte.

 

A legelterjedtebb iparban használatos például a nátrium-lauril-szulfát (Sodyum Lauryl Sulphate, SLS) erős bőr és szemirritáló hatású, viszont elég olcsók és nagyon hatékonyan oldják a zsíros szennyeződéseket, erősen habzanak is. Csakhogy erős zsíroldó anyagként nemcsak a zsíros szennyeződéseket távolítja el a bőrről, hanem a bőr saját felső, zsíros rétegét is. A tömény SLS erős fertőtlenítő szer is, elpusztítja például a herpesz és az AIDS vírusokat is.

Némelyik tisztítószer bőrrel érintkezve huzamosabb időn keresztül károsíthatja a hormonrendszert és rákkeltő hatású.
 

A hölgyeknél zavarokat okozhatnak az ovulációban, ami a ciklus felborulásához vezet.  A férfiaknál pedig csökkenthetik a spermák számát és életképességét, így mindkét félnél hozzájárulhatnak a termékenység jelentős csökkenéséhez és végső soron a meddőség kialakulásához.
 

A növényi alapanyagokból készült tisztítószerek természetes illóolajokkal vannak illatosítva, tartósítószer és színezékmentesek, és nem tartalmaznak allergén összetevőket. A biológiai úton  könnyen lebomló tisztítószerek környezetbarát termékek.
 

Miért cseréld le a hagyományos tisztítószereidet öko tisztítószerekre?

Szeretnénk megóvni a családunkat a vegyszerek behatásaitól, főleg a kisgyermekeknél fontos az elővigyázatosság, hogy ne alakuljon ki esetleg későbbi eckéma.
 

Sem a használat közben, sem a felületeken megtapadva, sem a bőrrel érintkezve, sem belélegezve nem kerülhetsz kapcsolatba az egészségre ártalmas anyagokkal.

Ami számunkra veszélyes, az a környezetünkre is az. A vegyszermenetes tisztítószerek nem károsítják a környezetet, biológiailag is könnyen lebomlanak, mivel a környezetünkkel azonos anyagokból azaz természetes anyagokból készülnek.
 

Sajnos az ekcémások, vagy bőrbetegségben küszködők sokkal kényesebben reagálnak a vegyszerre, mivel ezek az irritáló anyagok felerősítik a bőrproblémájukat. Az öko tisztítószerek használata során visszaszoríthatják a bőrbetegség tüneteit, mert nincs benne irritáló, fokozó kemikália.
 

Cseréld le a hagyományos tisztítószereidet.