Menü

Milyen teát fogyaszthatunk hólyaghurut esetén?

HillVital - Sági Zsolt
2021. 05. 21. 13:49:00

Ha a fájdalmas gyulladás csak a húgycsövet érinti akkor húgycsőgyulladásról, ha a hólyag is gyulladt, akkor pedig hólyaghuruttal állunk szemben.
 

Akármelyik esetről is legyen szó, a betegséget az E. coli baktérium okozza.

 

Ez a betegség igen gyakori a nők körében, ugyanis rövidebb húgycsővel rendelkeznek, aminek köszönhetően a baktériumok hamar mélyebbre tudnak jutni, egészen a hólyagig. Azonban az életkor előrehaladtával a férfiak körében is egyre gyakoribbá válik. Ez az életkorral járó prosztata nagyobbodásnak köszönhető, ugyanis beszűkíti a húgycsöveket és lelassítja a vizeletáramlást, ami miatt a kórokozók sokkal hamarabb képesek elszaporodni.

 

Tünetei:

Vizeletürítéskor jelentkező szúró fájdalom egy tipikus jel, de kísérheti égető érzés, valamint állandó vizelési inger is. Ehhez hozzájárulhatnak még hólyaggörcsök és alhasi fájdalmak is. A vizelet gyakran zavaros, erősebb szagú, valamint egyes esetekben gennyes vagy véres is lehet.
 

Hólyaghurutra medveszőlő levél tea:

Elsősorban a húgyutak bakteriális fertőzései, illetve a húgyhólyag betegségei esetén javasolják az alkalmazását. Antibakteriális hatását több vizsgálat is alátámasztotta. Ez azt jelenti, hogy a húgyutakban és a hólyagban található kórokozókkal is képes elbánni, valamint a leggyakoribb kórokozó, az E. coli baktérium ellen is hatásosnak bizonyul.
 

Elkészítése:

A medveszőlő levél teáját a hagyományos forrázással ellentétben, áztatással javasolt elkészíteni. Ez azért van, mert forrázáskor a cserzőanyagok nagy mennyiségben kioldódnak. Ennek hatására pedig fogyasztáskor gyomorproblémákat okozhat. Szerencsére áztatáskor csak kis mennyiségben oldódnak ki, ezért ettől nem kell aggódni.

Egy teáskanálnyi medveszőlő levelet áztassunk be egy bögre hideg vízbe 4-6 órán keresztül, majd szűrjük le és egy kicsit meglangyosítva fogyaszthatjuk.

 

Tea hólyaghurutra.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!