Így készíts ízletes sonkalevest!
Hozzávalók:
- 25 dkg főtt sonka
- 1 liter sonka főzőlé
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 evőkanál zöldborsó
- 2 db koktél paradicsom
- 0,5 db kápia paprika
- 2 db kelbimbó
- 1 db zellerszál
- 1 kevés karfiol
- 1 kanál sertészsír
- ízlés szerint só, fehérbors, petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű
Elkészítés:
Előkészítjük a hozzávalókat: A sonkát csíkokra vágjuk. A sárgarépát, a fehérrépát és a paprikát szintén csíkokra vágjuk. A sonkát sertészsíron elkezdjük pirítani. Majd hozzáadjuk a zöldségeket, a paprikát, a paradicsomot, a zöldborsót, a kelbimbót, a karfiolt és a zellerszárat, majd lassú hőmérsékleten kb. 20 percig pároljuk. Párolás után hozzáadjuk a sonka főzőlevét, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Vigyázzunk, mert a sonkalé már sós! A végén adjuk hozzá a bazsalikomot, a petrezselymemet, a kakukkfüvet. Összeforraljuk, és már kész is.