Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Idén sajnos súlyosabb tüneteket tapasztalhatnak a pollenallergiások!

2022. 05. 03. 09:30:00 Veress Máté - HillVital

Mivel enyhe volt a tél és a tavasz is elég száraz, ezért megnőhet a levegő pollenkoncentrációja. Ezért számíthatnak erősebb tünetekre az allergiások idén.
 

A Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikáján idén erőteljesen növekedett a betegforgalom, a korán és erősebben érkező allergia-szezon miatt. 
 

Az már megszokott, hogy márciustól egészen őszig az általános tünetek a következők: Orrdugulás, orrfolyás, rohamos tüsszögés, torok-, orr- és szemviszketés. Idén viszont az átlagosnál többen keresik fel a klinikákat és akár súlyosabb tünetekkel is.
 

Idén jóval többen fordulnak szakemberekhez súlyos alvászavar és szinte múlni nem akaró fáradékonyság miatt is. Az allergia miatt kialakuló vagy visszatérő kötőhártyagyulladás miatt is. A már említett enyhe tél és a száraz tavasz állhat ezek mögött. A hatékony terápia és a gyógyszerek mellett érdemes néhány életmódbeli változtatást is tenni. Az allergiások élete javítható a gyakori hajmosással, a gyakori ágynemű és ruhacserével.

A pollenszűrő szúnyogháló nagyszerű lehet. Így könnyebb a szellőztetés és enyhülnek a tünetek. Nagyszerű lehet még a sós orrmosó folyadék is ami eltávolítja a orrnyálkahártyáról valamint a szem kötőhártyájáról az irritáló anyagokat és a pollent is.

 

forrás: semmelweis.hu


2022-ben súlyosabb allergiás tünetek jelentkezhetnek.