Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Így válassz tavasszal zöldséget

2021. 04. 16. 13:24:00 Veress Máté - HillVital

Most megtudhatod, hogy melyek azok a tippek amelyek alapján vásárolnod kellene gyümölcsöt és zöldséget. Ha esetleg nem tudod mit főzz. Egy idő után nem könnyű kitörni a rutinszerűen készített ételek árnyékából.

 

A szezonlitás ebben is utat mutathat. Mivel ilyenkor fel sem kell tenni a kérdést, hogy mit főzz. Ami szezonális azt kell készíteni. Az aktuális zöldséget vagy gyümölcsöt készítsd el úgy ahogy még soha. Próbáld ki az új dolgokat, új ízeket is az ételekkel.


A helyben, frissen termesztett növényeket sokkal olcsóbban fogják árulni, mivel sok költségtényező kiesik. Nem kell behozni külföldről és ezért nem kell szállítási költségeket fizetni. Ha van a lakóhelyed közelében termelői piac, akkor mindenképpen látogass el oda rendszeresen. 

 

A jó időben nagyon kellemes gyümölcsöket és zöldségeket válogatni. A termelők még tudnak adni javaslatot is.

Nem csak pénz a szállítás hanem sok idő is. A zöldségek és a gyümölcsök esetén az idő egy kritikus tényező, mivel nagyon hamar romlásnak indul és a tápanyagtartalma is csökken. A szezonális termékek esetén biztos lehetsz abban, hogy volt ideje megérni a terméknek ezért sokkal magasabb a vitamin és antioxidáns tartalma. Az illatok a konyhába is beköltöznek köszönhetően az idényzöldségeknek, ilyen a spenót, sóska, hónapos retek és a spárga is. A gyümölcsök közül nagyon jó áprilisban a körte és az alma is. Magas a vitamintartalmuk és desszertnek is kiválóak.

 

Így válassz tavasszal zöldságet