Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Egy igazi gyógynövény a mandula

2021. 04. 29. 11:39:00 Veress Máté - HillVital

Most megtudhatod, hogy miért is érdemes ezt a nagyszerű magok fogyasztani rendszeresen. A mandula csökkenti a koleszterinszintet. A mandula jó egyszeresen telített zsírsav és többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz, ez pedig csökkenti az LDL („rossz” koleszterin) szintet. 

 

Ha rendszeresen fogyasztod a mandulát, akkor növelheted a HDL szintet is. Omega-3, Omega-6 és Omega-9 zsírsavakat tartalmaz. Már napi 68 gramm mandula fogyasztása is javítja a vér lipidszintjét.


A mandula tartalmaz L-karnitint és riboflavint is, ezek pedig serkentik az agyi funkciókat. Tartalmaz még fenilalanint is, ami egy olyan agy serkentő kémiai vegyület, ami megnöveli az agy funkcióit.


E-vitamint is tartalmaz ami sokkal ragyogóbbá teszi a bőrt valamint nagyon jó fertőtlenítő is a sebekre. Található benne epikatecin, flavin és kathecin is amelyek felveszik a harcot a bőrrák ellen. Segít csökkenteni az étkezés után megnövekedett vércukorszintet, ezáltal stabilizálja is azt. Az étkezés után egyenletesen fog hatni a cukorra valamint az inzulinra.

Megakadályozza a cukorbetegség kialakulását. A glikémiás indexe alacsony, lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz. Csillapítja a két étkezés között létrejött éhségérzetet. A benne található B-vitamin sokat segít a szervezet zsírégető folyamataiban. Magas a fehérjetartalma is, ezért nagyon jó alternatíva lehet a vörös húsokra. Már egy marék mandula annyi fehérjét tartalmaz mint a sovány húsok.

A mandula probiotikumot is tartalmaz ami segíti az emésztést, méregtelenít is és termeli az egészséges baktériumokat is. A mandulában található E-vitamin ami megakadályozza a véredényeket, hogy lerakódjanak. Eltünteti a szervezetből a szabad gyököket és az oxidatív stresszt is csökkenti. Találhatóak mikrotápanyagok is a mandulában. Magas a kalcium és a foszfor tartalma is. Ezek meggátolják a csontritkulás kialakulását, erősítik a csontokat és persze a fogakat is. Megnöveli a csont sűrűségét, szükséges tápanyagokkal látja el a csontot.   


A mandula hatásai.