Ismerd meg a rebarbarát!
A rebarbara ritkán felhasznált zöldségnek számít, pedig a rebarbara rendkívül jó hatással van a szervezetre.
Lehet grillezni, főzni, de meglehet sütni és akár nyersen is lehet fogyasztani.
A rebarbara bőségesen tartalmaz kalciumot. A kalcium nagyon fontos a csontok és a fogak egészsége miatt. A hiányában a csontok sokkal gyengébbek és törékenyebbek lesznek.
Nagyon sok lutein is található benne ami segít legyőzni a káros polleneket valamint egyes rákfajták kialakulását is megakadályozza.
K-vitamint is tartalmaz ami pedig a véralvadásban játszik fontos szerepet.
Magas az antioxidáns tartalma is a rebarbarának, többek között ezek adják a színét is. Támogatja az immunrendszert de a keringési rendellenességek ellen is védelmet nyújt. Segít megsemmisíteni a káros szabad gyököket.
Nagyon magas a rosttartalma, ezért jót tesz az emésztésnek is. Segít a puffadás és a gázképződés megelőzésében.
A magas vitamin és ásványi anyag tartalma miatt segít a sejtmegújulásban, ezért ha rendszeresen fogyasztod, idővel sokkal szebb lesz a bőröd.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
